Connect with us

Платежни картички

Кинески Унионпеј ќе биде замената за Мастеркард и Виза во Русија

Објавено

на

Виза и Мастеркард соопштија дека ги прекинуваат нивните активности во Русија. Се очекува ова да биде еден од најсилните удари врз руските граѓани, во нивното секојдневно функционираање и да биде една од најтешките економски санкции врз земјата.

Но, Русија очигледно подолго време се подготвувала за оваа можност, бидејќи руските банки објавија дека имаат разработено свои, домашни форми на електронско банкарство. Банката „Сбербанк” најави дека ќе ги замени картичките „Visa” и „Mastercard” со системот МИР, кој го има развиено во соработка со кинеската „UnionPay”.

„UnionPay” веќе неколку години ги има надминато „Visa” и „Mastercard” по обемот на трансакции кои ги врши, со картички или во електронско банкарство. Но, компaнијата досега скоро и да не работела надвор од Кина и ќе се соочи сериозен тест дали може преку ноќ да го покрие и рускиот пазар.

Русија веќе се обидува загубените пазари во Европа и САД да ги замени со поголема трговска размена со Кина, Пакистан, Иран и Индија, во надеж дека ќе биде дел од голем, нов економски блок на Евроазија.

Платежни картички

PAY AND GET – Плаќањето се исплати!

Објавено

на

Кампања наменета за иматели на кредитни картички за физички лица издадени од Халкбанк АД Скопје од брендот Mastercard (Mastercard Standard, Mastercard Credit Contactless и Mastercard World Contactless) преку платформата Pay and Get Rewards – алатка во системот за наградување на Mastercard. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Аплицирајте до 15.09.2022 за Mastercard кредитна картичка од Комерцијална банка без надомест и без годишна членарина за првата година

Објавено

на

Вистинска слобода во изборот ви носат Mastercard кредитните картички од Комерцијална банка. А, до 15.09.2022 се нудат без надомест за аплицирање и без годишна членарина за првата година за основната картичка. Уживајте во својата слобода и изберете ја картичката што најмногу ви одговара – Mastercard StandardMastercard Revolving или Mastercard Skopje City Mall. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со промотивна кампања за Mastercard Business картички – „За бизнис и задоволство“

Објавено

на

Од денеска, НЛБ Банка започнува промотивна кампања наменета за сите правни лица, постоечки и нови корисници на кредитни и дебитни Mastercard Business картички. (more…)

Продолжи со читање


Популарно