Connect with us

Останато

КБ прв пензиски фонд веќе управува со над 600 милиони евра на идните пензионери

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје кое управува со КБ Прв отворен задолжителен пензиски фонд и КБ Прв отворен доброволен пензиски фонд, стана првото пензиско друштво во Република Северна Македонија кое управува со капитално финансиран пензиски фонд поголем од 600 милиони евра, средства што се во сопственост на членовите на Фондот.

Во текот на досегашното работење од 2005 година па наваму, во КБ Прв отворен задолжителен пензиски фонд Скопје, вклучени се 254.199 (извор www.mapas.mk ) членови и времено распределени лица, чиишто уплати заедно со остварениот принос од инвестиции придонесоа за остварување на респектабилен износ на пензиски заштеди што членовите ќе можат да ги користат во иднина.

Средствата со коj управува Друштвото се инвестираат под постојан надзор на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Друштвото и во иднина ќе продолжи со највисок степен на грижа за средствата на членовите на Фондовите.

Останато

Во Црна Гора има 62 милионери

Објавено

на

Во Црна Гора има 62-ца милионери, односно граѓани кои имаат над еден милион евра на своите банкарски сметки, објави Централната банка на Црна Гора (ЦБГ). (more…)

Продолжи со читање

Останато

Францускиот БДП ќе се намали за високи 11 проценти во 2020 година

Објавено

на

Францускиот министер за економија и финансии, Бруно ле Мер изјави дека владата очекува пад на БДП од високи 11 проценти до крајот на годината како последица на коронавирусот. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Русија забрани увоз на нафта и нафтени деривати како поддршка за домашната нафтена индустрија

Објавено

на

Во Русија стапи на сила привремена забрана за увоз на бензин, дизел, керозин, бродско гориво и плин, која е воведена како поддршка за домашната нафтена индустрија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно