Connect with us

Компании

Катерина Јанковиќ нов член на Надзорниот одбор на ВИНЕР ЛАЈФ – ВИГ Скопје

Објавено

на

ВИНЕР ЛАЈФ – Виена Иншуренс Груп АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата.

„Акционерското друштво за осигурување ВИНЕР ЛАЈФ – Виена Иншуренс Груп АД Скопје согласно член 166-б, став 1 од Законот за изменување и дополнување на законот за хартии од вредност, Ве известува дека има промена на податоци во трговскиот регистар, т.е. изврши упис на нов член на Надзорниот одбор на друѓтвото. Со направената промена е избришана г-ѓа Викторија Јовановска од трговскиот регистар, а на нејзино место впишана е г-ѓа Катерина Јанковиќ, се вели во соопштението на ВИНЕР ЛАЈФ – Виена Иншуренс Груп АД Скопје.

Со направената промена, Надзорниот одбор на ВИНЕР ЛАЈФ АД СКОПЈЕ во моментов го сочинуваат:

  • Габор Лехел – Претседател на Надзорен одбор
  • Јохан Гиртл – Член на Надзорен одбор
  • Катерина Јанковиќ – Независен член на Надзорен одбор

Компании

Оглас за вработување во ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

Друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови, дел од групацијата за финансиско советување WVP Group од Грац, Австрија, е лидер на пазарот во Македонија по средства под управување (90+ милиони евра) и повеќе од 6.700 инвеститори во инвестициските фондови и услугата управување со средства на индивидуални клиенти (Wealth Management). ВФП Фонд Менаџмент е прво друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови кое од оваа година влегува и во бизнисот со управување со доброволни пензиски фондови преку регистрирање на четвртиот доброволен пензиски фонд на пазарот, ВФП отворен доброволен пензиски фонд – Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Промени во Надзорниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Шпаркасе Лизинг Доо Скопје со силни перформанси во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Врз основа на неревидираните финансиски извештаи за првите шест месеци од 2022 година Шпаркасе Лизинг Доо Скопје оствари силни перформанси во сите сегменти на работењето, што придонесе и за раст на вкупното портфолио од 16,8% споредено со почетокот на годината, како и:* (more…)

Продолжи со читање


Популарно