Connect with us

Компании

КаСис одбележува 20 години успешна работа

Објавено

на

Касис е веќе 20 години стабилен и доверлив партнер на банките и е-трговците во доменот на процесирање трансакции со платежни картички, управување со АТМ и ПОС мрежа, е-трговија, персонализација на дебитни и кредитни платежни картички и неплатежни картички, сервиси на дежурен центар. Од 2005-тата година е независен процесор сертифициран од страна на MasterCard и Visa.

Компанијата може да се пофали со 2.000.000 издадени платежни картички и над 2.000.000 процесирани трансакции месечно.Тимот на професионалци со повеќегодишно работно искуство во областа на картичното работење продолжува да нуди квалитетна услуга и да ја одржува лидерската позиција во регионот.

Со одбележувањето на 20 годишнината се поклопи и промена во акционерската структура на Друштвото. Минатата недела акционерот Цеко Тодоров Минев во блок трансакција продаде 2.655.602 обични акции кои изнесуваат 35,02% од основната главнина на Друштвото.

Купувач на акциите и нов акционер во Интернационален Картичен Систем АД Скопје е правното лице: “LNG FINANCE JSC” и е во сопственост на еден акционер, компанијата “LNG SYSTEMI” управувана од г-дин Младен Станков.

Г-дин Младен Станков и неговиот татко г-дин Станко Станков се добро познати претприемачи, кои управуваат и се сопственици на повеќе реномирани компании како Bulmarket DM Ltd чија главната дејност е поврзана со набавка, производство, складирање и трговија на големо со енергетски производи од минерално и неминерално потекло и Astra Bioplant која е најголемиот производител на биогорива во Република Бугарија.

Групацијата е ориентирана кон развој на модерни и иновативни решенија и инвестирање во науката и технологијата. Преку LNG FINANCE JSC, групацијата го проширува своето работење и во платежниот сектор.

КаСис останува на својот стратешки пат, како прв и единствен процесор во Република Северна Македонија сертифициран од Visa и MasterCard, да обезбедува квалитетни и иновативни платежни услуги.

Компании

Оглас за вработување во ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

Друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови, дел од групацијата за финансиско советување WVP Group од Грац, Австрија, е лидер на пазарот во Македонија по средства под управување (90+ милиони евра) и повеќе од 6.700 инвеститори во инвестициските фондови и услугата управување со средства на индивидуални клиенти (Wealth Management). ВФП Фонд Менаџмент е прво друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови кое од оваа година влегува и во бизнисот со управување со доброволни пензиски фондови преку регистрирање на четвртиот доброволен пензиски фонд на пазарот, ВФП отворен доброволен пензиски фонд – Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Промени во Надзорниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Шпаркасе Лизинг Доо Скопје со силни перформанси во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Врз основа на неревидираните финансиски извештаи за првите шест месеци од 2022 година Шпаркасе Лизинг Доо Скопје оствари силни перформанси во сите сегменти на работењето, што придонесе и за раст на вкупното портфолио од 16,8% споредено со почетокот на годината, како и:* (more…)

Продолжи со читање


Популарно