Connect with us

Компании

КаСис АД официјално станува процесор на Diners Club Internacional (DCI)

Објавено

на

КаСис АД официјално станува процесор и на меѓународната картична мрежа DINERS CLUB INTERNACIONAL (DCI).

“Покрај Mastercard и Visa, бесценето е да се биде процесор и на Diners Club мрежата. Нашиот труд и квалитет финишираа со успех по неколку месечниот due diligence process. Горди сме на постигнатиот успех “ – вели Филомена Пљаковска-Аспровска, Претседател на Управниот одбор и Главен извршен директор на Касис АД Скопје.

“Навистина се радуваме на овој резултат и достигнување имајќи во предвид дека е достигнување процесор од областа на картичната индустрија да работи и има директни комуникациски врски со повеќе меѓународни мрежи.”, додава Пљаковска-Аспровска.

КаСис АД е единствен независен процесор на територијата на Република Северна Македонија, сертифициран од страна на Mastercard и Visa и во 2021 година го обележа 20 годишниот јубилеј од своето постоење. КаСис АД обезбедува широк дијапазон услуги од доменот на картичната индустрија, и се стреми кон практикување на меѓународно прифатените стандарди од индустријата, да обезбеди иновативна понуда на пазарот и обезбедување висок степен на безбедност и оперативна доверливост за клиентите.

Компании

Иуте донира 12 000 евра за фамилиите засегнати од земјотресот во Турција

Објавено

на

Компанијата Иуте донираше 12 000 евра за фамилиите од Турција засегнати од земјотресот. Минатиот месец, Ѓоксу Тугаи – групациска директорка за корисничко искуство во групацијата Иуте започна донаторска акција за вработените за поддршка на фамилиите во Турција засегнати од земјотресот. Како резултат на донациите повеќе од 12 000 евра беа собрани и донирани. Средствата се донирани на невладина организација која внимателно беше избрана – Türkiye Earthquake Relief Fund, која заедно со организацијата AHBAP се вклучени во помош при земјотреси низ годините. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во примената на ИТ технологиите во областа на финансии и банкарство со Штедилница Можности. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Мастеркард отвора претставништво во Скопје и назначува нов генерален директор за Југоисточна Европа

Објавено

на

Технолошкиот лидер „Мастеркард“ (Mastercard) преку огранокот за Европа го отвoра своето долгоочекувано претставништво во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно