Connect with us

Домашни банки

Капитал Банка со промотивни услови за пензионери

Објавено

на

Капитал Банка АД Скопје со цел да излезе во пресрет на барањата на клиентите кои примаат редовни примања по основ на пензија им овозможи да аплицираат за Супер 5 кредитот по промотивни услови:

  • Каматна стапка од 5,50% за првата година и
  • БЕЗ административни трошоци за аплицирање.

Дополнително производот Ви овозможува низа други предности:

  • До 300 000 МКД само со меница и менична изјава;
  • Можност за рефинансирање на вашите долгови во други банки и
  • Без задолжително префрлање на пензијата во Капитал Банка или осигурителна полиса за животно осигурување.

Не чекајте, сега имате можност да го зголемите Вашиот буџет во износ до 900.000 МКД и да ги реализирате Вашите желби и планови.

Супер 5 кредитот нуди можност за брзо аплицирање во малку чекори, во најблиската експозитура на Банката или онлајн на веб страната на Банката https://goo.gl/7ZLGfm.

Повеќе информации за предностите и условите на промотивната кампања може да добиете на телефонскиот број 02/3102 510 или на веб страната на Банката www.capitalbank.com.mk.

Домашни банки

Банките нема да им наплаќаат на социјалните случаи за деблокирање на сметките

Објавено

на

Банките нема да им наплаќаат на социјалните случаи за деблокирање на сметките поради неплатени долгови. На вчерашната средба на Банкарската асоцијација со министерот Тевдовски и министерката Дескоска, банките се согласиле да не наплаќаат надомест доколку се блокира сметка на човек кој е социјален случај, прима алиментација, хуманитарна помош или друг вид заштитен приход. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР: Во Македонија има многу банки, а пазарот е мал

Објавено

на

Во Македонија има многу банки а пазарот е мал. Во најновиот извештај за за транзицијата 2018-2019, ЕБОР сугерира конослидација на банкарскиот сектор и развивање на капацитетите за обновлива енергија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка најуспешна во тргување на девизните пазари

Објавено

на

Светскиот магазин Global Finance, со седиште во Њујорк, САД,  на Комерцијална банка АД Скопје ѝ ја додели наградата „Најдобар FX Провајдер за Република Македонија (Најдобар давател на услуги од областа на девизните пазари во Македонија за 2019 година)“. Ова е петто  по ред  признание за најуспешно работење на Комерцијална Банка АД Скопје во доменот на тргување со финансиски инструменти во Република Македонија,  доделено од Global Finance. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange