Connect with us

Домашни банки

Капитал банка доби одобрение од КХВ за издавање на долгорочни хартии од вредност

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на својата последна 127-ма седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити.

Собранието се одржа на ден 11.11.2021 година при што беше донесено Решение со кое на Капитал Банка АД Скопје и беше дадено одобрение да издаде долгорочни хартии од вредност по пат на приватна понуда.

Станува збор за петта емисија од 11.254 обични акции, со вкупна вредност на емисијата од 1.999.948,34 евра, односно 123.385.612,86 денари.

Зголемувањето на основната главнина со нови парични влогови се врши за познат купувач, АЛФА ФИНАНС ХОЛДИНГ од Бугарија, кој воедно е и постојан акционер на Капитал Банка АД Скопје.

Домашни банки

Именувани тројца нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д. Љубљана, меѓу кои и Антонио Аргир

Објавено

на

На вчерашниот прв состанок на Надзорниот одбор на НЛБ д.д Љубљана годинава, членовите се фокусираа на имплементација на стратегијата на НЛБ Групацијата и статусот на вклучување на факторите за управување со еколошките и социјални аспекти во деловниот модел на НЛБ Групацијата. На седницата, Надзорниот одбор назначи и тројца нови членови на Управниот одбор, со што истиот се прошири на вкупно шест члена. За нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д именувани се: Хедвика Усеник, Антонио Аргир и Андреј Ласиќ. Сите доаѓаат од НЛБ д.д или НЛБ Групацијата, имаат долгогодишно искуство и се веќе докажани во својата работа. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје изврши измена и дополнување во тарифите за надоместоци за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти дека воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на Банката: (more…)

Продолжи со читање

Популарно