Connect with us

Домашни банки

Капитал Банка го промени работното време на експозитурите

Објавено

на

Капитал Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека во сите Експозитури и Централата на Банката, се воведува скратено време за работа со клиенти до 14:00 часот, со исклучок на Шалтерот на Банката лоциран во УТМС, кој ќе биде целосно затворен за работа со клиенти, на неопределен рок.

Во интерес на заштита на јавното здравје, а со цел превенција и заштита и ширење на корона вирусот, Капитал Банка ве замолува да се придржувате кон следното:

  • да се редуцираат посетите во централата и експозитурите на Банката и да се почитува скратеното работно време предвидено за прием на Клиенти;
  • при посета на Банката да се избегнува директен контакт при поздравување и да се избегнува долго задржување во просториите, како и да се одржува пристојно растојание од најмалку 1 метар при средба/разговор со вработените или останатите присутни;
  • да се користат средствата за дезинфекција на рацете поставени на располагање во Централата и експозитурите на Банката;
  • при потреба за искашлување/кивање да се покрива устата со марамче за еднократна употреба или да се искашла во лактот.

Секоја комуникацијата доколку е возможно да се реализира по електронски или телефонски пат. Електронската адреса и контакт телефоните се објавени на веб страната на Банката.

Работното време на експозитурите на Банката е истотака објавено на веб страницата на Банката.

Домашни банки

Силк Роуд Банка го промени работното време на експозитурата во Куманово

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје ги известува сите клиенти на банката физички и правни лица од Куманово дека поради новонастанатата ситуација во Куманово и одлуката на Владата за забрана на движењето на населението (полициски час), почнувајќи од 06.04.2020 година (понеделник), експозитурата ќе работи со скратено работно време и тоа од 08:30 до 14:00 часот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка го промени работното време на експозитурите

Објавено

на

Во согласност со моменталната ситуација на ширење на Корона вирусот, а со цел заштита на клиентите и вработените, НЛБ Банка изврши промена на работното време на своите експозитури почнувајќи од понеделник 06.04.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување од ТТК Банка за промена на договорните услови за кредитните производи на правни лица

Објавено

на

Врз основа на Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за методологијата за управување со кредитниот ризик на НБРСМ („Службен весник на Република Северна Македонија бр.76/20 од 24.3.2020 година) и Уредбата со законска сила за начинот на промената на договорните услови на кредитните изложености кај банките и штедилниците (Службен весник на Република Северна Македонија бр.80 од 27.3.2020 година), а со цел ублажување на последиците од пандемијата на COVID-19, ТТК Банка АД Скопје на ден 3.4.2020 година објави: (more…)

Продолжи со читање

Популарно