Connect with us

Платежни картички

Капитал Банка го зголеми лимитот на 2.000 денари за бесконтактни трансакции со МастерКард картичките

Објавено

на

Капитал Банка ги известува своите клиенти дека воведе можност за бесконтактно плаќање и за трансакции до 2.000 денари без да се внесе ПИН код, сè со цел да придонесе кон зголемување на мерките за заштита од ширење на Ковид-19.

Мастеркард пред неколку денови ја овозможи оваа услуга за своите клиенти, корисници на Мастеркард платежни картички, а Капитал Банка е една од првите банки кои ја имплементираше како поволност за клиентите.

Услугата важи за сите #Mastercard бесконтактни картички на Капитал Банка.

Купувајте бесконтактно и безбедно!

Домашни банки

Кредитни картички и дозволени пречекорувања обезбедени со животно осигурување

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје со цел задоволување на потребите и желбите на своите клиенти започнувајќи од 01.10.2021 година за сите кредитни картички и дозволени пречекорувања по дебитни картички во соработка со Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје овозможи осигурително покритие за вредност 50.000 денари. Со оваа нова дополнителна вредност и поволност аплицирањето за кредитна картичка или дозволено пречекорување ќе биде со дополнителна вредност – осигурување на живот! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје започна да издава дебитни и кредитни картички со логото на Mastercard и да прифаќа Mastercard картички на широката мрежа банкомати. За сите постојни и нови клиенти ова ќе значи поголема безбедност, брзина и удобност при користење на услугите на ТТК Банка АД Скопје, а со помош на поволностите што ги нуди Mastercard. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Mastercard ги укинува дебитните картички Maestro!?

Објавено

на

Меѓународната организација што произведува платежни картички „Mastercard“ размислува за укинување на марката на дебитни картички „Maestro“ низ целиот свет, објави весникот „Комерсант“ повикувајќи се на свои доверливи извори. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно