Connect with us

Домашни банки

Капитал Банка: Одложување на обврски по кредити за физички лица

Објавено

на

Капитал Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници на кредитни продукти – физички лица дека периодот за пролонгација на обврските по кредитите завршува заклучно 30.09.2020 година.

На сите кредитокорисници кои користеле пролонгација, од 01.10.2020 година ќе започне да им се пресметува целосен месечен ануитет по новиот амортизационен план, согласно променетите договорни услови за користење на пролонгацијата.

Оние клиенти кои имаат реална потреба од дополнителна пролонгација и во моментот имаат потешкотии при сервисирање на кредитните обврски, поради намален нето приход, изгубена работа, зголемени трошоци поради лекување и друго, Банката ги замолува, најдоцна до петок (18.09.2020 година), во работно време од 08-16 часот да се обратат во Експозитурата каде е подигнат кредитот и да поднесат Барање за промена на договорните услови и нова пролонгација.

Домашни банки

Силк Роуд Банка со активно учество во кампањата “Помислете и на нас”

Објавено

на

Вработените во Силк Роуд Банка АД Скопје по повод светскиот ден на гладта во соработка со Црвен крст на Република Северна Македонија земаа активно учество во кампањата „Помислете и на нас“ која се спроведува во рамки на неделата за борба против гладта, при што беа донирани прехранбени производи и финансиски средства за најранливите категории на граѓани. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Донација на храна од Комерцијална банка по повод Светскиот ден на гладта

Објавено

на

Со донација на 42 пакети храна Комерцијална банка повторно го даде својот придонес за ублажување на потешкотиите со кои се соочуваат социјално ранливите групи граѓани во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Пуштен во употреба TOPSI Pumptrack – донација од Стопанска банка АД – Скопје за Град Скопје

Објавено

на

Веќе пет години по ред Стопанска банка АД – Скопје во партнерство со Град Скопје инвестира во развојот на вело-културата преку кампањите #ВозиПравоВозиЗдраво, но и преку донациите на внимателно, избрана урбана опрема за градот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно