Connect with us

Лични финансии

Како се станува милионер во четири чекори?

Објавено

на

Бројот на милионери во САД се зголемил двојно.

Се запрашувате како?

Се е во математиката и навиките, па дури и богатењето – тврди Џон Васик од Форбс. Тој набројува четири клучни работи што човек треба да ги следи ако сака “подебела” банкарска сметка. 

  1. ШТЕДЕТЕ НАЈМАЛКУ 10% ДО 15% ОД СВОЈАТА ПЛАТА  
  2. ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО АКЦИИ 
  3. НЕ ПОДИГНУВАЈТЕ ГОТОВИНА 
  4. УПЛАТУВАЈТЕ ВО ДОБРОВОЛЕН ПЕНЗИСКИ ФОНД

Лични финансии

Бизнис бар: TED Talk разговори кои ќе го трансформираат вашиот бизнис и личен живот

Објавено

на

Ако вашата цел е да го однесете бизнисот или вашата кариера на следното ниво, вие сте на вистинското место. Во оваа статија, ќе разгледаме неколку TED Talk разговори кои значително ќе го трансформираат вашиот бизнис и ќе ви го свртат животот кон подобро. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Како да го изградите вашиот онлајн бренд

Објавено

на

Брендот лесно може да се претстави како лице кое го покажувате на светот, вашата уникатност прикажана кон целата популација за тие да ја видат и признаат. Брендингот е комбинација на вашите способности, вештини и карактерни црти. Брендирањето на вашиот бизнис не е само деловна акција, туку тоа е и пат кон само-откритие. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Што значи напорна работа?

Објавено

на

Секој од нас има некаков вид на интерес. Паралелно на тоа, секој од нас работи и придонесува кон општеството. Успешните луѓе ни велат дека овие два аспекти од нашиот живот и можеби не треба да бидат одделни. (more…)

Продолжи со читање

Популарно