Connect with us

Лични финансии

Како да стигнете до екстра приходи со Fiverr

Објавено

на

Благодарение на милионската кампања, малкумина немаат слушнато за Fiverr. Fiverr ги спојува купувачите и продавачите од целиот свет, прикажувајќи ја неговата или нејзината вештина во пишување, пишување, веб дизајн и безброј други таленти. Талентирани или не, луѓето прават пари онлајн со Fiverr, обезбедувајќи дополнителен приход во домашни услови.

За да заработите пари онлајн со Fiverr потребно е многу работа. Потребно е многу “тезги” (или попознати како gigs) . И покрај тоа што обезбедува работа од дома, тоа е платформа совршена за да извадите дополнителен приход, но не за стална работа. Можеби ќе извадите неколку илјади долари во јуни, но во јули и август може никој да не сака да ви даде “тезга”.  Меѓутоа, како расте популарноста на платформата, така растат и цените на работниците и бројот на “тезгите”.

Неколку совети како да се пробиете до првата “тезга”:

  • Ставете ваша слика, тоа ќе даде поголема персонализација на вашиот профил.
  • Користете клучни зборови во описот на “тезгата” од областа во која спаѓа.
  • Ставете слики од претходни проекти кои сте ги правеле локално (особено ако дејноста е базирана на креативност).
  • Покажете дека сте одговорни, враќајте брзо на пораките.
  • Ако имате рок од 3 дена да завршите, потрудете се да бидете готови за два дена. Купувачите со нетрпение го чекаат вашиот производ. Ќе ви остават добра препорака и ќе ве вработат пак.

Ова се основните правила кои морате да ги запазите на Fiverr. Кога ќе ја добиете првата тезга, бидете сигурни дека исполнувате два услови:

  • Постојано известувајте го корисникот до каде сте со проектот и прашајте го за негово мислење. Дури е сосема во ред дали сака да смените нешто од дотогаш завршеното. Подобро ден за ден да менувате отколку на крајот на проектот. Ова правило особено е важно ако на работите на долги проекти (подолго од 10 дена).
  • Не заборавајте дека официјален јазик е англиски. За време на проектот, ако некои зборови не ги знаете, погледнете во речник. Ако не сте сигурни во знаењето на англискиот јазик, одвојте еден месец да го научите јазикот (барем за дејноста која ви е потребна за непречено работење) пред воопшто да фатите “тезга”.

Лични финансии

3 митови за кредитните картички во кои сите веруваме

Објавено

на

Кредитните картички, како и секој финансиски производ, изгледа дека создаваат одредена количина на анксиозност кај луѓето. Постојат митови и гласини кои се раширени околу тоа како да се потрошат пари со кредитна картичка и кога да се исплатат. За жал, некои од овие митови за кредитни картички може да му предизвикуваат на вашиот паричник – и вашиот кредитен рејтинг – повеќе штета отколку добро. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

6 совети за подобро користење на кредитна картичка

Објавено

на

Повеќето луѓе се согласуваат дека користењето на кредитна картичка за плаќање за секојдневни купувања е паметна идеја. Впрочем, кредит е безбеден, удобен и наградува. Плус, ако сте одговорни, исто така ќе се изгради цврста кредитна оценка. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Ако сте толку паметни, зошто не сте богати? Изгледа тоа е само шанса.

Објавено

на

Најуспешните луѓе не се најталентираните, само најсреќните, потврдува новиот компјутерски модел за  создавање богатство. Имајќи го ова во предвид, можеме да максимизираме поврат од многу инвестиции. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange