Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Лични финансии

Како да купите стан за 3 години, едноставно преку заштеда од плата!

Објавено

на

Чери Хови во една група на Фејсбук го споделила својот план за штедење, што и овозможил за само три години да заштеди доволно за купување на стан. Нејзиниот начин на организација на платата би можел да ви послужи како многу добар пример.

Чери ги распределува своите месечни примања во три дела – еден за плаќање на сметките и основните месечни расходи, еден дел за делот од платата што планирате да го потрошите на други расходи, односно трошоци како облека, подароци, посети на доктор и слично, како и еден дел за штедење.

Мајка ми ме научи на овој начин на организирање на парите и поради тоа во само три години штедење успеав да купам стан во 2015 година. Секако, некои непланирани трошоци може да се случат, но сметам дека е добро да се има план“ тврди Чери Хови.

Напомена: Иако нејзиното купување на стан е малку преамбициозно за стандардот на граѓаните во Македонија, нејзиниот начин на организација на платата сигурно може да ви служи како пример.

Лични финансии

Кој е поуспешен во продажбата: жените или мажите?

Објавено

на

Во соработка со Македонската Асоцијација за Продажба во периодот што следи ќе објавуваме текстови кои ќе ви помогнат да ги подобрите продажните вештини, да ја зголемите самодовербата и да го подобрите вашиот продажен ефект. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Одговорете на вечното прашање: На што всушност трошиме пари?

Објавено

на

Управувањето со буџетот ни помага да ги оствариме поставените финансиски цели, да ги заработиме парите коишто ни се потребни на месечно ниво за да го имаме она што го посакуваме и притоа да имаме увид дали сме на добар пат во управувањето со финансиите. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Дали најдобрите продавачи се родени или обучени за тоа?

Објавено

на

Во соработка со Македонската Асоцијација за Продажба во периодот што следи ќе објавуваме текстови кои ќе ви помогнат да ги подобрите продажните вештини, да ја зголемите самодовербата и да го подобрите вашиот продажен ефект. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange