Connect with us

Депозити

Како да го направите чекорот кон посигурна финансиска иднина?

Објавено

на

Економските текови во светот секојдневно влијаат на нашиот џеб. Секоја голема светска криза се чувствува брзо во сите делови на нашата планета, за што најдобар доказ е сегашната предизвикана од пандемијата со Ковид-19. Во вакви ситуации најдобро се покажува колку е важно да се имаат заштеди. Иако не е лесно да се одвојуваат пари, сепак треба да размислуваме за фактот дека, за жал, понекогаш може да се случи нешто лошо. А тогаш треба да имаме подготвени средства. Но, заштедите се потребни не само за време на криза или за итни и неодложни потреби, туку и за решавање на важни животни прашања.

Имајќи го ова предвид, сосема е јасно дека никогаш не е доцна да се почне со штедење. Притоа исклучително е важен вистинскиот избор на банка во која ќе штедиме, како и соодветниот модел на штедење. Треба да се одбере банка за која сме сигурни дека ќе ги чува и оплодува нашите парите мудро и одговорно, но исто така и дека ќе обезбеди модели на штедење прилагодени на нашите потреби и ритам на живот.

Ако уште не сте почнале да штедите, можеби вистински момент да почнете е токму сега, во октомври, кој воедно е и светски месец на штедење, а вашиот избор може да биде новиот ПРОМО депозит на Халкбанк за кој понудата важи до 31.10.2020 година и за кој може да се аплицира и онлајн, од удобноста на сопствениот дом. Новиот депозитен производ е наменет за физички лица и нуди можност за орочување, денари или евра, на 13 и 25 месеци.

Минималниот износ на вложување е 30.000 денари, односно 500 евра, а каматната стапка е фиксна за периодот на орочување. Кај депозити кои се орочени на 13 месеци, каматата изнесува 0,70 отсто за заштеди во денари, односно 0,50 отсто за депозити во евра. За орочување на период од 25 месеци, каматната стапка изнесува 1,40% за денарско штедење, односно 0,90% за штедење во евра. Исплатата на каматата, зависно од договорот, може да биде месечна или на крај на периодот на доспевање.

Во животот секогаш е важно да се најде здрава, правилна и одговорна мерка помеѓу трошењето и редовните заштеди. Бидејќи штедењето е здрава животна навика, ако не сте почнале со штедење, направете го тоа овој октомври токму со новата понуда на Халкбанк.

Депозити

За да не се заборави: Штедењето е стара добра навика

Објавено

на

Финансиските бури во животот доаѓаат ненајавени и неповикани. И како и секогаш, најголем спас се заштедените пари. Затоа штедењето е повеќе од добра навика. И затоа штедењето како услуга и депозитите на своите клиенти се врвен приоритет во деловната политика на Комерцијална банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Халки и Халкбанк ги едуцираа малите тенисери од Cherry Cup Skopje за важноста на штедењето за нивната иднина

Објавено

на

Детски жагор и смеа, навивање и бодрење, но и многу спортски жар на деца кои сонуваат еден ден да станат тениски шампиони. Ова е сликата од меѓународниот детски тениски турнир „Cherry Cup Skopje“ кој, со придржување до пропишаните мерки за заштита, од 13 до 17 октомври се одржа на тениските терени на тенискиот клуб АБЦ во Скопје. Учесници беа млади тенисери на возраст од 5 до 13 години, од кои некои можеби еден ден ќе станат големи тениски имиња. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

ПРОМО ФИКС – промотивни депозити во денари и во евра од ТТК Банка

Објавено

на

Во месец октомври, светскиот месец на штедење, ТТК Банка АД Скопје ја продолжи промотивната понуда на ПРОМО ФИКС депозитите за физички лица за штедење во денари и во евра до 30 ноември 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно