Connect with us

Осигурување

Какво животно осигурување ви е потребно?

Објавено

на

Осигурувањето на живот е долгорочно решение, кое нуди комбинација на најбезбеден облик на штедењесигурност како и осигурување.

Овој вид на долгорочно штедење е целосно приспособливо на индивидуалните потреби на клиентите, односно сами одлучувате колку сакате да штедите и сами ја креирате Вашата осигурена сума.

Животното осигурување на своите корисници примарно им гарантира сигурна исплата на сите вложени средства заедно со припишана добивка по истекот на осигурителниот период. И не само тоа. Преку овој инструмент осигуреникот обезбедува финансиска сигурност на најблиското семејство во случај на настанување на несреќен настан со фатални последици (смрт). Ниту еден друг штеден инструмент во себе не содржи ваков дуалитет.

Експертите упатуваат на неклолку начини за одредување на тоа каква полиса за животно осигурување ви е потребна или колку треба да изнесува Вашата осигурена сума:

1. Пресметајте ја вашата потенцијална идна заработувачка:

Пример: Да претпоставиме дека:

 •  годишно заработувате 6000 евра
 •  во моментот имате 40 години
 •  планирате да се пензионирате на 65

6.000,00 х (65-40) = 150.000,00 евра 

2.  Пресметајте ги вашите финансиски одговорности:

 • Кои се Вашите финансиски одговорности?
 • Дали сте финансиски извор во Вашето семејство?

Пресметајте ги Вашите трошоци:

Вашиот кредит (станбен, потрошувачки, автомобилски..) + Износот на Вашата кредитна картичка + Вашите трошоци за живеење (режиски трошоци, трошоци за храна и обувки)+ трошоци за образование на вашите деца + ….

ВО КОЛКАВА МЕРА ВИЕ УЧЕСТВУВАТЕ ВО ПОКРУВАЊЕТО НА ТИЕ ТРОШОЦИ?

 •  30% ?
 •  50% ?
 •  70% ? ….

ДАЛИ СТЕ СВЕСНИ ВО КОЛКАВА МЕРА ВАШЕТО СЕМЕЈСТВО ФИНАНСИСКИ ЗАВИСИ ОД ВАС?

Никој не помислува на најлошото сценарио, но што ќе се случи со вашето семејство ако ве изгубат?

СЕГА ЗНАЕТЕ КОЛКАВА ТРЕБА ДА БИДЕ ВАШАТА ПОЛИСА ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ЖИВОТ!

Дали некогаш сте си ги поставиле следниве прашања?

 • Дали некој финансиски зависи од мене?
 • Што ќе се случи ако јас или сопругата не сме утре тука? – Колку приходи ќе изгуби моето семејство? – Ќе може ли семејството да го задржи домот?
 • Колку имам заштедено досега?
 • Колку пари би сакал да имам кога ќе се пензионирем? – Што би сакал да правам кога ќе се пензионирам? – Ќе постои ли пензиско осигурување кога ќе дојде време за пензионирање?

Осигурување

НАЈАВИТЕ СЕ ОСТВАРИЈА: Триглав започна постапката за основање на пензиско осигурување во Македонија

Објавено

на

Заваровалница Триглав известува, дека достави барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови до македонската агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС). (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Арт Гаши именуван за Генерален Директор на ЕУРОСИГ АД СКОПЈЕ

Објавено

на

Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД СКОПЈЕ по донесена одлука од Надзорниот одбор изврши промена на овластено лице – Претседател на Управен одбор и Генерален директор на друштвото. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување воведува осигурување на малигни заболувања на пазарот

Објавено

на

Триглав Осигурување, денес, на Светскиот ден за борба против ракот, воведува нов производ на пазарот, осигурување на малигни заболувања. Ова покритие е дел од пакетот за доброволно приватно здравствено осигурување за лекување во приватни здравствени установи, кое што вклучува специјалнистичко вонболничко и болничко лекување и осигурување на операции. Наменето е за резидентниот сегмент, за индивидуални и за семејни корисници и обезбедува материјална заштита во најкритичните моменти во животот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange