Connect with us

Домашни банки

Какви се очекувањата на ТТК Банка за претстојниот период?

Објавено

на

Во периодот од од 01.01.2020 до 30.06.2020 година, ТТК Банка АД Скопје од своето работење оствари позитивен финансиски резултат во износ од 30,5 милиони денари.

Последиците од ширењето на вирусот COVID-19 стануваат сè повидливи и се предвидува рецесија на домашната економија (пад од 3,5 % за 2020 година), поткрепена од намалената домашна и странска побарувачка. Главен ризик е дека можното пролонгирање на пандемијата, но и глобалната рецесија, ќе доведат до поголеми потешкотии при справувањето со економската криза и ублажувањето на ефектите од истата.

ТТК Банка АД Скопје и понатаму будно ќе ги следи сите макроекономски параметри и интерни индикатори и ќе го прилагодува своето работење на новонастанатите состојба и пазарните услови, со фокус кон одржување на ликвидноста и долгорочната стабилност.

Банката ќе ги презема сите неопходни активности за одржување на квалитетот на портфолиото, развој на понудата на производи и изнаоѓање флексибилни решенија приспособени на потребите на клиентите – правни и физички лица кои ќе бидат најзасегнати од COVID-19 кризата.

Со цел креирање одржливи и ефикасни процеси и реализација на планираниот обем на активности во согласност со Деловната политика, во услови кога е неопходно минимум присуство во банките, Банката ќе продолжи да работи на дигитализација на процесите и надградба на производите и услугите достапни преку дигиталните канали (електронско и мобилно банкарство).

Домашни банки

Халкбанк со поддршка од матичната банка од Турција го зголеми капиталот за нови 30 милиони евра

Објавено

на

Халкбанк официјално изврши зголемување на капиталот за нови 30 милиони евра, што претставува поддршка од главниот акционер на банката – Халкбанк АШ Турција за зајакнување на банкарскиот капитал во земјата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Развојна банка со нето-профит од 45 милиони денари во првото полугодие на 2022 година

Објавено

на

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје (РБСМ) соопшти дека и во првата половина од 2022 година оствари позитивни резултати, ставајќи го целиот свој финансиски и оперативен капацитет во функција на остварување на основната цел за која е формирана – поддршка на развојот на македонското стопанство во согласност со стратешките политики, цели и приоритети на државата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка со нова експозитура во Маџари!

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека на 08.08.2022 година ќе започне со работа новата експозитура во населба Маџари. (more…)

Продолжи со читање


Популарно