Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Платежни картички

Какви поволности нуди Apple Card, кредитната картичка на Apple?

Објавено

на

На интернет страницата на банката Goldman Sachs, којашто екслузивно ќе ги издава новите кредитни картички на Apple, наречени Apple Card, се појави договор којшто открива некои интересни детали за користење на новите услуги.

Оваа кредитна картичка станa достапна за корисниците минатиот месец. Корисниците кои ќе се одлучат да ја користат имаат можност за купување и собирање на “cash back” готовина, но ќе мораат да платат и многу висока каматна стапка (13,24 – 23,24%) што е вообичаено за САД. Тоа се, отприлика, карактеристики што веќе ги знаевме. Но, банката Goldman Sachs открива и некои други услови за користење.

Картичката Apple Card нема да може да се користи за купување парични еквиваленти во кои спаѓаат криптовалутите, жетоните за коцкање, лозовите за лотарија и обложување, и слични други трансакции. Една картичка не можат да ја користат повеќе личности, бидејќи секоја од нив ќе биде поврзана со компјутерот и iPhone телефонот на корисникот, а тој iPhone не смее да користи Jailbreak. Сите корисници кои ќе прават неовластена промена на софтверот или хардверот на iPhone-от, ќе бидат исфрлени од програмата за користење на кредитната картичка Apple Card, се наведува во правилникот за користење.

Платежни картички

НЛБ Банка со промотивна кампања за НЛБ Mastecard Business картички за правни лица

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 20.11.2019 до 20.12.2019 година, спроведува промотивна кампања за НЛБ Mastecard Business картичките за правни лица. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Голема наградна игра на НЛБ Банка: „Поинакво зимско доживување со Mastercard haPPy во Кицбул, Австрија“

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 16.11.2019 до 30.12.2019 година организира наградна игра за сите корисници на НЛБ Mastercard haPPy кредитните картички во која еден среќен добитник ќе го однесе на ски-трките во Кицбул, а на 52 лица ќе им донесе велосипед или електричен тротинет. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Голема наградна игра на НЛБ Банка: „Поинакво зимско доживување со Mastercard haPPy во Кицбул, Австрија“

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 16.11.2019 до 30.12.2019 година организира наградна игра за сите корисници на НЛБ Mastercard haPPy кредитните картички во која еден среќен добитник ќе го однесе на ски-трките во Кицбул, а на 52 лица ќе им донесе велосипед или електричен тротинет. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange