Connect with us

Кредити

Каде може да се земе хипотекарен кредит со 0% каматна стапка!?

Објавено

на

Земјата со најдолга историја на негативни стапки на кредитни производи на централната банка нуди 20-годишен хипотекарен кредит со нулта каматна стапка.

Во глобален контекст, Данска се издвојува како земја која живее со негативни стапки на централната банка подолго од која било друга земја.

Уште во 2012 година, властите на оваа скандинавска земја ја намалија главната каматна стапка под нулата, со цел да го одбранат врзувањето на домашната валута, данската круна кон еврото.

Оттогаш, Данците уживаат во постојано намалување на каматните стапки на кредитните производи.

Некогаш незамисливата идеја за дведенцениско позајмување на пари од банка без плаќање на камати сега веќе е реалност. Централните банки ширум светот се претпазливи од зголемувањето на цените.

Според кварталниот преглед на монетарната политика на „Блумберг“, ниту една голема западна централна банка најверојатно нема да ги зголеми каматните стапки оваа година.

Данските банки прво издадоа 20-годишни обврзници со нулта каматна стапка пред неколку години поради големиот интерес на инвеститорите за чување пари на безбедно место.

Кредити

НЛБ Банка со нова промотивна кампања за кредитите за физички лица

Објавено

на

Од денеска, први септември, НЛБ Банка започнува нова промотивната кампања за кредити наменети за физички лица. Следејќи ги потребите и барањата на клиентите, во рамките на кампањата овозможени се низа поволности за сите оние кои во периодот од 1 септември до 31 октомври 2022 година ќе аплицираат за некој од кредитните продукти на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со нова кредитна линија за стимулирање и развој на домашните компании

Објавено

на

НЛБ Банка Скопје во соработка со Развојната Банка на Република Северна Македонија (РБСМ) воведува нов кредитeн продукт за правни лица со субвенционирана каматна стапка. Станува збор за кредитен продукт на износ до 30.000.000 денари, со субвенционирана фиксна годишна каматна стапка до 4% и рок на отплата до 12 месеци. За него ќе можат да аплицираат домашните компании кои оствариле добивка во 2021 и се одлучиле истата да ја реинвестираат. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Нова кредитна линија од Комерцијална банка за обртни средства за вашиот бизнис

Објавено

на

На вашиот бизнис му требаат обртни средства? Комерцијална банка ви нуди кредит до 30.000.000 денари со субвенционирана камата преку Програма на Развојната банка на Северна Македонија, наменета за компании кои ја реинвестираат добивката од 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно