Connect with us

Кредити

Иуте Кредит го поддржа фондот за стипендии на Универзитетот Американ Колеџ Скопје

Објавено

на

Универзитетот Американ Колеџ Скопје на своето 8-мо годишно собрание, додели благодарница на финансиското друштво ИутеКредит како општествено одговорна компанија која инвестира во проекти од јавен интерес и го поддржа фондот за стипендии на универзитетот за академската 2019/2020.

Со оваа активност ИутеКредит ќе допринесе во развојот на квалитетен кадар, преку соодветно образование на тој начин што ќе им се даде шанса на сите потенцијални студенти кои имаат остварено одличен успех и реална потреба од финансиска помош за продолжување на своето образование.

Во Американ Колеџ студентите ќе имаат можност да го стекнат своето знаење преку комбинација на најдобрите образовни методи и практики од американскиот и европскиот образовен систем. Во таа насока со придонесот кој што ИутеКредит го дава во буџетот за стипендии, им се овоможува на студентите да студираат во една од најдобрите образовни институции со финансиско олеснување за надоместокот за студирање.

Универзитетот Американ Колеџ Скопје е високообразовна институција основана во 2005-та година. Тоа што го разликува овој универзитет од останатите е меѓународната компонента од која произлегува јачината и додадената вредност која ја нудат на своите студенти со акцент ставен на професионализамот и на холистичкиот образовен пристап кон студентскиот развој. ИутеКредит ja покажува својата општествена одговорност не само со придонес во образованието, туку и со активно вклучување во проекти и проекти од јавен интерес поврзани со спорт, здравство, како и заштита на животната средина.

Кредити

НЕДЕЛА НА СТАНБЕНИ КРЕДИТИ: Анализа на станбениот кредит на НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот до 30.6.2020 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката нуди кредитни продукти со пониски каматни стапки и поповолни услови, при што како дел од своето портфолио нуди НЛБ Станбен Плус кредит со 35 години рок на отплата. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

НЕДЕЛА НА СТАНБЕНИ КРЕДИТИ: Анализа на станбениот кредит на Халкбанк

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје како дел од своето портфолио нуди наменски станбени кредити обезбедени со пакет полиса за осигурување од Халк Осигурување за физички лица, кој сега е со уште подобри услови, креирани за посткризниот период по Ковид-19. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Комерцијална банка АД Скопје во соработка со ЕБОР и и Европската Унија (ЕУ-ИПА Фондови) нуди кредитна линија наменета за поддршка на конкурентноста на МСП

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје во соработка со Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Европската Унија (ЕУ-ИПА Фондови) нуди линија за унапредување на конкурентноста кај МСП компаниите. Целта на програмата е поддршка во финансирање микро, мали и средни претпријатија во Република Северна Македонија за подобрување на конкурентноста и усогласување со техничките стандарди во согласнот со ЕУ законодавството (EU Acquis Communautaire) во полето на заштита на животната средина, безбедност на работниците, квалитет и безбедност при работа.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно