Connect with us

Компании

ИутеКредит организираше првоаприлски маскенбал за децата од СОС Детско село

Објавено

на

ИутеКредит Македонија и СОС Детско село денес, по повод 1-ви април – Денот на шегата, организираа маскенбал и внесоа ведрина, смеа и разиграност кај децата од СОС Детско Село.

Маскенбалот под мотото „Носењето маски може да биде забавно“ се одржа во дворот на СОС Детско село каде што 50 деца се забавуваа под строго контролирани услови и протоколи на отворено во дворот на селото.

ИутеКредит Македонија како иницијатор на овој настан обезбеди фото бут со голем број на реквизити со кои се забавуваа децата и направија фотографии кои ќе можат да ги веселат во наредните денови.

„Активното учество во опшеството е една од нашите вредности, и сакаме со личен белег да придонесеме за квалитетот на живеењето на младите. Посебно во услови на социјална дистанца, менталното здравје е она на кое треба да се посвети особено внимание, оваа година а можеби и следната. А преку смеа и ведар дух сме еден чекор поблиску кон подобрување на менталното здравје. Се надеваме дека успеавме да направивме нешто интересно и носењето маски да го претворивме во забава“, изјави Елена Глигоровска – Директор за човечки ресурси и корисничко искуство во ИутеКредит.

Со овој маскенбал, ИутеКредит Македонија како општествено одговорна компанија уште еднаш ги манифестираше своите корпоративни вредности како активен подржувач на сите општествени процеси, вклучувајќи го квалитетот на живот на најмладите.

Компании

Оглас за вработување во ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

Друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови, дел од групацијата за финансиско советување WVP Group од Грац, Австрија, е лидер на пазарот во Македонија по средства под управување (90+ милиони евра) и повеќе од 6.700 инвеститори во инвестициските фондови и услугата управување со средства на индивидуални клиенти (Wealth Management). ВФП Фонд Менаџмент е прво друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови кое од оваа година влегува и во бизнисот со управување со доброволни пензиски фондови преку регистрирање на четвртиот доброволен пензиски фонд на пазарот, ВФП отворен доброволен пензиски фонд – Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Промени во Надзорниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Шпаркасе Лизинг Доо Скопје со силни перформанси во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Врз основа на неревидираните финансиски извештаи за првите шест месеци од 2022 година Шпаркасе Лизинг Доо Скопје оствари силни перформанси во сите сегменти на работењето, што придонесе и за раст на вкупното портфолио од 16,8% споредено со почетокот на годината, како и:* (more…)

Продолжи со читање


Популарно