Connect with us

Домашни банки

ИутеКредит Македонија издаде 10.000 Мастеркард картички

Објавено

на

Една година по лансирањето на ИутеКредит Мастеркард, компанијата бележи издавање на 10.000 картички на своите корисници.

Финансиското друштво ИутеКредит Македонија е првата небанкарска институција во Македонија и регионот која започна со издавање на кредитни картички од брендот Mastercard. Овој проект кој овоможува поголема безбедност, брзина и комфор при користење на услугите на ИутеКредит се покажа повеќе од успешен, а за тоа говори и бројката на издадени картички, односно 10.000 картички за нешто помалку од една година.

ИутеКредит Мастеркард е препознатлива по својот оригинален вертикален дизајн, а нејзин најголемa придобивка е фактот што овозможува корисниците да имаат пристап до својот кредит 24/7 каде и да се. Со ИутеКредит Мастеркард може да се купува онлајн, да се подигнат средства од било кој банкомат во земјава и странство, да се плаќа во продажни места кои овозможуваат плаќање со Мастеркард, како и да се плаќаат сметки и останати режиски трошоци.

Корисниците на картичката во време на пандемијата со Ковид 19 се апсолутно безбедни и не мора да го напуштат домот за да стигнат до својата Мастеркард картичка, бидејќи ИутеКредит организираше бесплатна достава за новите корисници каде и да се. Ова е особено важно за повозрасните лица, пензионерите и хронично болните, но и за секој кој сака своите финансии да ги регулира онлајн.

Сите нови и постоечки клиенти можат да аплицираат за Mastercard картичка од ИутеКредит со секоја нова направена апликација за потрошувачки кредит која може да биде онлајн на www.iutecredit.mk, во експозитурите на ИутеКредит во поголемите градови во Македонија или телефонски на 13 333.

Домашни банки

Стопанска банка имуна на коронавирусот, забележа профит од 25,7 милиони евра за девет месеци

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје објави дека во периодот од 01.01.2020 година до 30.09.2020 година оствари добивка пред оданочување во износ од 1.580.087 илјади денари. Во споредба со истиот период од минатата година, остварената добивка е помала за 17,8 % како последица на ефектите од пандемијата, кои се значителни како на глобално ниво, така и во домашната економија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

КОВИД не и може ништо на Комерцијална: Профит од 21,3 милиони евра за првите девет месеци годинава

Објавено

на

Во периодот од 01.01-30.09.2020 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари позитивен финансиски резултат во износ од 1.310,6 милиони денари наспроти остварениот позитивен финансиски резултат во истиот период минатата година во износ од 1.300,6 милиони денари што претставува зголемување за 0,8%. Планираната бруто-добивка за деветте месеци од годинава е остварена со 89,1%. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Профитот на Охридска банка за девет месеци изнесува 7,4 милиони евра

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје објави дека кумулативниот реализиран финансиски резултат за периодот од 1.1.2020 до 30.9.2020 изнесува 457,5 милиони денари, бележи зголемување од 72 милиони денари или пораст од 18,7% споредено со истиот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно