Connect with us

Компании

ИТ компанија без шефови, возможно ли е?

Објавено

на

Во компанијата Tele Haase од Виена шефовите си ги „укинаа“ своите работни места и управувањето им го препуштија на вработените.

Компанијата постои од 1963 година и се занимава со електроника на системи за заштита и надзор. Целата структура на компанијата се променила пред пет години кога биле отстранети сите облици на хиерархиска поставеност на вработените, се укинале одредени сектори, а одговорноста била пренесена од менаџерско ниво на сите 75 вработени. Без оглед дали некој е практикант или вработен во фирмата, сите носат одлуки.

Компанијата се води според девизата „секој што работи со уживање, добро ја работи својата работа“. Засега, новиот концепт на работење се покажал како исклучително успешен. „Концерни како Фолксваген, банки и разни осигурителни куќи ни доаѓаат во посета да видат како може да се работи на поинаков начин“, велат од компанијата.

Маркус Стелцман  веќе не се нарекува директор туку себеси се смета за „режисер“ во новонастанатата поделба. За економското списание „ЕКО“ тој изјави: „Основата на нашиот успех е внатрешната транспарентност. Сите бројки што ги остварува компанијата им се достапни на сите вработени“.

Компании

Оглас за вработување во Пивара Скопје

Објавено

на

Пивара Скопје за своите потреби објавува оглас за вработување на комерцијалист во Кичево.

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности како за личен така и за кариерен развој. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Медиа Хаус

Објавено

на

Медиа хаус маркетинг и комуникации објавува оглас за вработување за следните позиции: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Пивара Скопје

Објавено

на

Пивара Скопје отвори оглас за вработување на Трејд маркетинг менаџер за канал на продажба, работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки и можност за личен и кариерен развој. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange