Connect with us

Останато

Исплатата на пензиите за април 2022 година ќе почне од 26.4.2022 година

Објавено

на

Владата на вчерашната седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за април 2022 година и го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 21.4.2022 година, кои треба да обезбедат пензионерите да може да располагаат со априлските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.4.2022 година.

Со оваа информација Владата им препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите што не користат картички, во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

  • за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 26.4.2022 година (вторник);
  • за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 27.4.2022 година (среда);
  • за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 28.4.2022 година (четврток); и
  • за пензии со висина над 18.001 денар, исплата да се изврши на 29.4.2022 година (петок).

Останато

„НEзаштитена пpирода“ – Изложба на фотографии на Велиан Јагев за подигнување на свесноста за животната средина, поддржана oд ПроКредит Банка

Објавено

на

Во соработка со фотографот Велиан Јагев, ПроКредит банка организира патувачка изложба на уметнички фотографии од ретки и уникатни птици кои живеат на територијата на Македонија, изработени од страна на Пикс Плус. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Еcommerce4all.eu – бесплатна едукативна платформа за развој на прекуграничната е-трговија во ЦЕФТА

Објавено

на

Неодамна е комплетирана – ecommerce4all. eu – првата регионална платформа за е-трговија која претставува информативен центар е-трговија во ЦЕФТА регионот. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Европската комисија предвидува раст од 2 проценти на македонската економија за годинава

Објавено

на

Европската комисија предвидува дека македонската економија годинава ќе забележи раст од два отсто, а во 2024 од 3,1 проценти. (more…)

Продолжи со читање

Популарно