Connect with us

Интервјуа

Интервју со основачите на првата онлајн продавница каде можете да купите на рати

Објавено

на

Иако до неодамна изгледаше невозможно, денес е реалност! Отворена е првата онлајн продавница каде купувачите имаат можност производите да ги купат на рати.

На наше огромно задоволство, разговаравме со Радојка Димитријеска – раководител на оддел за финансии во ФД СН Финансии, Стефан Талевски – извршен директор во Вебиарт и Стефан Јончески – главен оперативен директор во Вебиарт, основачите на првата македонска онлајн продавница во која можете да купувате на рати.

Банкарство: Како произлезе идејата за да се направи еден ваков сајт и што е Купи на рати?

Радојка Димитријеска: Брзото секојдневие кое сите го живееме ни налага сите обврски да ги завршиме на што побрз и поефективен начин. Самото разгледување по продавници како и аплицирањето во банка бара време но е и исцрпувачко, како и немањето доволно финансиски средства за да се купат повеќе работи одеднаш. Токму тоа е целта на Купи на Рати. Олеснување на секојдневието, со пазарување од дома, брзо и лесно. Купи на рати е онлајн платформа која продава производи и услуги на рати.

Банкарство: Што нуди оваа платформа?

Стефан Јончески: Платформата нуди над 1.000 различни производи и услуги како бела техника, компјутери, мобилни телефони, мебел, козметички  и заболекарски услуги, туристички аранжмани, од  различни добавувачи којшто ги пласираат на овој интернет  сајт.

Банкарство: Што е она што платформата Купи на рати ја прави уникатна?

Радојка Димитријеска: Купи на рати е првата онлајн продавница каде што можете да купите производи и услуги на рати. Да ти даде некој кредит – значи да ти даде некој доверба, да верува во тебе. Некои работи во животот се преголем залак за да ги имате наеднаш, затоа раздели па плати.

Банкарство: Дали можете накратко да ни ја објасните постапката за нарачка на сајтот?

Стефан Талевски: Клиентот си го избира производот или услугата која што сака да ја купи на рати, потоа преминува на страната каде што се прикажани месечните рати и ја одбира ратата која што може да ја плаќа во месецот. Откако  ќе се изврши нарачката, нам ни пристига апликација и го контактираме потрошувачот за потрврдување и испорачување на посакуваниот производ до оставената адреса.

Банкарство: Кои се условите за едно лице да може да нарача?

Радојка Димитријеска: Единствен услов за нарачка е клиентот да е во редовен работен однос.

Банкарство: Кои се бенефитите што би ги имале потрошувачите?

Стефан Јончески: Светот оди напред, онлајн продавниците веќе стануваат секојдневие. Со самото тоа што можете да пазарувате од било каде, првиот бенефит е заштеда на времето и на финансиските средства на нашите клиенти, како и брзо и лесно добивање на посакуваните производи. Исто така и се подобрува куповната моќ на потрошувачите. Тоа е и мотото на оваа платформа: Купи си раат, купи си на рати!

Банкарство: Кои се плановите на “Купи на Рати” во иднина?

Стефан Талевски: Како прва онлајн платформа за купување производи и услуги на рати на прво место го ставаме клиентот и неговите потреби. Купи на Рати во иднина цели на подобрување на услугите и односот со клиентите, проширување на спектарот на 10.000 производи, доближување на целиот процес на аплицирање и отплата до сите граѓани, како и проширување на пазарот низ целата територија на државата. Се надеваме и на соработка со повеќе компании и добавувачи кои се заинтересирани да ги пласираат нивните производи на нашата платформа и истите ги охрабруваме да не контактираат.

Интервјуа

Роберт Тодоровски, КЛИКНИ ЈАДИ: Нарачувањето на храна во компаниите е еден вид тим-билдинг

Објавено

на

Кликни Јади е компанија чија основна дејност е достава на храна и намирници до вашиот дом или канцеларија, улога која е мошне значајна особено во периодот на пандемијата со Ковид-19 и ограничувањето на движењето на граѓаните.  (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју НИКОЛА ЈОШЕВСКИ: Финансиските друштва – како банкарството од сенка ќе бидат финансика поддршка за населението во пост-Ковид кризната иднина

Објавено

на

Со појавата на небанкарските институции во 2011 година во Македонија започна примената на финансиската инклузија, за која развиениот свет одамна знае и ја применува, а на овој терен таа либерализација беше неопходна со една единствена цел – унапредување на финансиското работење на пазарот во целина, бидејќи на клиентите им стојат на располагање повеќе опции за задоволување на нивните финансиски потреби од различен карактер.  (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју СУАТ ИНАН: Нашата цел е Халк Осигурување да биде дел од водечките осигурителни компании

Објавено

на

Халк Осигурување АД Скопје како компанија за неживотно осигурување е присутна на македонскиот пазар од 2007 година. Во 2019 година, компанијата по преземањето на сопственоста од Халкбанк АД Скопје се ребрендираше во Халк Осигурување и одтогаш се позабележливо е нејзиното присуство на осигурителниот пазар во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Популарно