Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Интервјуа

Интервју со Мартин Теов и Хелена Цветкоска: Бувчето Винко е најдобриот начин да штедите и да го осигурате вашето дете

Објавено

на

Бувчето Винко е производ за осигурување на деца, резултат на успешна соработка на Винер Лајф  и СН Осигурителен Брокер. Во овој случај покрај тоа што носи среќа за секој дом, се грижи за сигурноста и образованието на децата.

Позборувавме со раководителот за животно осигурување во СН Осигурителен Брокер, Хелена Цветкоска и Мартин Теов, Член на УО на Винер Лајф и одговорен за успешниот развој на продажните мрежи во сегментот на животното осигурување.

Банкарство.мк: Бувчето Винко е многу атрактивен начин на штедење за Вашето дете, покрај основната компонента осигурувањето. Каква поволност им нуди Винко на децата?

Хелена: Винко нуди низ игра и забава најмладата популација да се стекне со дисциплина за штедење, земајќи ја во предвид и безбедноста на родителите. Детското животно осигурување е насочено кон обезбедување финансии, вклучувајќи ги и здравствените моменти и понатамошна едукација на детето.

Банкарство.мк: Детско-Винко е релативно нов производ, кој го лансиравте неодамна на пазарот. Какви се Вашите очекувања од овој производ во годините што претстојат?

Мартин: Во наредниот период предвидуваме широк низ на активности поврзани со промоција на Винко како детско штедење. Нашето мислење е дека иднината на животното осигурување зависи од почетоците на нашите потенцијални клиенти од најрана возраст.

Банкарство.мк: Дали сметате дека детското штедење/осигурување ќе влијае врз навиките на децата за финансиска одговорност во иднина?

Хелена: Финансиското познавање и навиките за штедење се стекнуваат од најмали нозе. Нашата цел е покрај осигурителниот сегмент да ставиме голем акцент на штедниот дел на производот, обезбедувајќи на тој начин сигурна иднина за децата.

Банкарство.мк: Зошто баш Винко детско осигурување и зошто е поповолно од останатите детски штедни производи?

Мартин: Покрај сличностите со производите од другите компании за животно осигурување, штедниот дел и осигурувањето, Винко се издвојува со поволност која што е уникатна на нашиот пазар. На секое дете кое има Винко, по завршувањето на основното образование му следува парична награда.

Банкарство: Што означува Винко?

Хелена: Самиот симбол за детскиот пакет-Бувче е земен поради карактеристиките по кои е препознатлива оваа птица. Винко е биолог кој сака да решава загатки и да носи мудри одлуки за прашања кои се однесуваат на иднината и нестрпливо чека да биде запознаен со најмладата популација.

Банкарство.мк: Од која возраст на детето е најпожелно, родителите да почнат да штедат пари на негова посебна штедна сметка?

Мартин: Најпожелно е да се почне што е можно порано за да се акумилира поголема заштеда за детето. Идејата на производот е да се насочува детето од рана возраст кон дисциплинирано штедење и планирање на средствата што му припаѓаат при истекот на полисата, која завршува од 17-19та година.

Банкарство.мк: Што се случува по истекот на договорот на децата кои имаат детско-Винко?

Хелена: По истекот на Договорот децата можат да размислуваат за покривање на трошоците за студии, отварање на нов бизнис, патувања, автомобил. Сите со своите планови, желби и очекувања.

Банкарство.мк: Кои ризици ги покрива детското Винко осигурување?

Мартин: Ризиците се секако составен дел од секоја полиса за животно осигурување. Кај Винко имаме 2 осигурени лица, родителот и детето. Фокусот е ставен примарно на штедење за иднината на децата и покривањето на ризиците кај родителот.

Банкарство: Што советуваат Хелена и Мартин?

Хелена и Мартин: Децата се неспорно нашето највредно нешто. Затоа и дојдовме до заедничка идеја за ваков производ како алтернативен начин на штедење. Наша препорака е да се почне што порано со штедење за своите најсакани.

Интервјуа

Министерот за финансии, Драган Тевдовски за Гласот на Америка: ММФ ја зголеми проекцијата за Северна Македонија

Објавено

на

Министерот за финансии, Драган Тевдовски за Гласот на Америка (VoA на македонски јазик) реализираше интервју во текот на вчерашниот ден, како дел од Пролетните средби на ММФ и групацијата на Светската банка во Вашингтон.

ММФ и светска банка ги намалија прогнозите за растот на светската економија поради незивесноста што постои, но најважно е што во услови кога кај најголемиот дел од земјите во светот ги намалуваат проекциите за растот, за нашата земја ја зголемија проекцијата од 2,8 на три проценти. Тоа покажува дека земјата се движи во добра насока, дека економијата закрепнува и дека веќе почнува да остварува и подобри стапки на раст.” – истакна министерот Тевдовски.

Целосното интервју погледнете го во продолжение:

Тевдовски посочи и дека сите показатели укажуваат на тоа дека економијата оди напред, односно дека македонската економија е закрепната и дека може да остварува добри стапки на раст.

Продолжи со читање

Интервјуа

Гувернерката, Анита Ангеловска-Бежоска за Гласот на Америка: Денарот е стабилен, очекуваме раст од речиси 4%

Објавено

на

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска за Гласот на Америка (VoA на македонски јазик) реализираше интервју во текот на вчерашниот ден, како дел од Пролетните средби на ММФ и групацијата на Светската банка во Вашингтон. (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју со Цветан Петринин, Претседател на Управен Одбор на Капитал Банка АД Скопје

Објавено

на

На почетокот на тековната 2019 година, се обраќаме до банките во Република Северна Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange