Connect with us

Домашни банки

Инвеститорите “лудуваат” по акциите на Комерцијална банка!

Објавено

на

Акциите на Комерцијална банка со месеци наназад се убедливо најатрактивните акции за инвеститорите на Македонска берза.

Но, изминатиов период нивната атрактивност дополнително се зголемува, пред се поради солидниот раст на вредноста на акцијата, поради се почестото зголемување на акционерскиот капитал во Банката од страна на водечките банкари, како и поради најавата за солидна дивиденда којашто треба да ја исплати банката во наредниот период.

Сепак, има ли нешто дополнително што инвеститорите го знаат, а ние обичните граѓани не!?

Во текот на вчерашниот ден во двe блок-трансакции со вкупна вредност од 126,3 милиони денари или околу 2 милиони евра, на Македонска берза се продадоа 15.590 акции на Комерцијална банка АД Скопје.

Во првиот блок се продадоа 15.152 акции по цена од 8.100 денари за акција во вреденост од 122,7 милиони денари, додека пак во вториот блок вреден 3,5 милиони денари се продадоа 438 акции по цена од 8.200 денари по акција.

Домашни банки

УНИБанка со голема поволност за сите нови клиенти

Објавено

на

УНИБанка пред неполн месец ја отвори својата нова експозитура која е лоцирана во скопската населба Капиштец. Ова е дел од сеопфатаната стратегија за проширување на мрежата на Банката со што таа станува се подостапна за своите клиенти, за физичките и за правните лица. Новата експозитура се наоѓа на улицата Народен фронт број 17 и впрочем е 32 експозитура на УНИБанка во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

БАНКАТА НА ГОДИНАТА ОСТВАРИ РЕЗУЛТАТ КОЈ ГО ОПРАВДУВА ОВОЈ ЕПИТЕТ – Комерцијална банка оствари фантастична добивка од 37,5 милиони евра во 2021 година!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Очекувања на менаџментот на СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ за случувањата во банкарскиот сектор во 2022 година

Објавено

на

На почетокот на тековната 2022 година, се обраќаме до банките во Република С.Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Популарно