Connect with us

Домашни банки

Измени во Управниот одбор на Силк Роуд Банка

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Банката.

„На ден 04.03.2020 година во Централниот регистар на Република Северна Македонија извршен е упис на Александар Кировски за вршител на должност член на Управниот одбор на Силк Роуд Банка АД Скопје. Вршителот на должност член на Управниот одбор е именуван до добивање на претходна согласност од Гувернерот на Народната Банка за именување на нов член на Управен одбор на  Банката.”, се вели во соопштението на банката.

Со новите измени, членови на Управниот одбор на Силк Роуд Банка се:

  • Александар Кировски – вршител на должност член на Управен одбор
  • Игор Димитров – член на Управен одбор

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – станбен и потрошувачки кредит на Шпаркасе Банка со фиксна каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје посветено работејќи на визијата да биде прв избор на клиентите и водечка банка по квалитет на услугa, стартува со нови атрактивни понуди за сите клиенти, со најповолни услови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе овозможи тргување со акции без провизија на „Инвеститорскиот ден“ на Македонската берза

Објавено

на

Комерцијална банка и оваа година ќе им овозможи на граѓаните еден ден да купуваат или да продаваат акции на Македонската берза без плаќање провизија за брокерски услуги. Со ова Банката ќе даде свој придонес за успешна реализација на четвртиот по ред „Инвеститорски ден“ на Македонската берза, што ќе се одржи на 13.09.2023 година (среда). (more…)

Продолжи со читање

Популарно