Connect with us

Компании

Измени во составот на Надзорниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

Триглав пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на компанијата.

„Ве известуваме дека во Триглав пензиско друштво АД Скопје се случија промени во составот на Надзорниот одбор на Друштвото, односно доскорешниот член на Надзорниот одбор г-дин Дарко Поповски ја прекина соработката со Друштвото на 22.12.2021 година, а на негово место, за член на Надзорниот одбор беше избран г дин Рок Пивк, почнувајќи од 22.12.2021 година”, се вели во соопштението на Триглав пензиско друштво АД Скопје.

Имено, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) со Решение од 22.12.2021 година, го одобри изборот на членот, г-дин Рок Пивк.

Уписот на промените е извршен и во Централниот регистар на Република Северна Македонија на 04.01.2022 година.

Компании

Во тешки околности, раст на приходите и добивката на Групацијата Триглав

Објавено

на

Во тешките околности од првиот квартал од 2022 година, Групацијата Триглав ги зголеми вкупните приходи за 12% (442,9 милиони евра) и го зголеми обемот на бруто полисираната осигурителна премија (407,1 милиони евра) за 10% во споредба со истиот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии, Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Ванчо Чифлиганец и Адора ќе добијат енормни 3,1 милиони евра дивиденда од Комерцијална банка!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно