Connect with us

Компании

Измени во органите на управување и раководење на Кроациа осигурување АД – Друштво за осигурување на живот Скопје

Објавено

на

Кроациа осигурување АД – Друштво за осигурување на живот Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на компанијата.

„Восогласност со член 166-б член 1 алинеја 4 и став 4 од Законот за хартии од вредност, а по одржаното Собрание на акционери на Друштвото, Ве информираме дека на Матија Јурин, неизвршен член на Одборот на директори, по негово барање му престана членството во Одборот на директори на Кроациа осигурување АД – Друштво за осигурување на живот Скопје, а на негово место е избран Марио Батарило”, се вели во соопштението на Друштвото.

Сегашниот состав на Одборот на директори го сочинуваат:

  • Ванчо Бален – Претседател и неизвршен член на Одборот на директори;
  • Маја Станковска Костова – Генерален директор и извршен член на Одборот на директори;
  • Марио Батарило – неизвршен член на Одборот на директори;
  • Огњен Блажевски – независен неизвршен член на Одборот на директори;

Компании

Претставување на словенечките работодавачи во Скопје

Објавено

на

Во соработка со Амбасадата на РС во Скопје, на 7 и 8 јуни, од 10 до 17 часот организираме претставување на словенечките работодавачи во Скопје (хотел Хилтон) и во Битола (Културно-информативен центар – Офицерски дом). Миграцијата на работната сила станува се повеќе дел од нашето секојдневие. Прогнозите велат дека бројот на странски работници ќе продолжи да расте и во иднина. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Вилма Учета Дузлевска на нова меѓународна позиција во рамки на Групацијата Триглав

Објавено

на

По петнаесетина години поминати во осигурителниот сектор во земјава, од кои дванаесет на главна извршна позиција, Вилма Учета Дузлевска заминува од кормилото на Триглав Осигурување Живот. Надзорнот Одбор на Триглав Осигурување со седиште во Република Хрватска ја назначи Учета Дузлевска за Претседател на Управниот Одбор, а позицијата ќе ја извршува по добивање на потребните согласности од страна на хрватските надлежни тела. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во примената на ИТ технологиите во областа на финансии и банкарство со Штедилница Можности. (more…)

Продолжи со читање

Популарно