Connect with us

Домашни банки

Измени во органите на управување и раководење на ПроКредит Банка АД Скопје

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Банката.

Наместо досегашниот член на Надзорниот одбор г-дин Борислав Костадинов, е именувана г-ѓа Елена Наумовска. Оттука, Надзорниот одбор на Банката е составен од следните членови:

  • Сандрин Масиани – Член на Надзорен одбор
  • Кристијан Кистнер – Член на Надзорен одбор
  • Јордан Дамчевски – Независен член на Надзорен одбор
  • Каспар Линус Бауман – Независен член на Надзорен одбор
  • Елена Наумовска – Независен член на Надзорен одбор

Дополнително, согласно последните измени Управниот одбор на ПроКредит Банка е составен од следните членови:

  • Јованка Јолеска Поповска – Генерален директор
  • Емилија Спировска – Член на Управен одбор
  • Стевче Кузмановски – Член на Управен одбор

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – станбен и потрошувачки кредит на Шпаркасе Банка со фиксна каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје посветено работејќи на визијата да биде прв избор на клиентите и водечка банка по квалитет на услугa, стартува со нови атрактивни понуди за сите клиенти, со најповолни услови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе овозможи тргување со акции без провизија на „Инвеститорскиот ден“ на Македонската берза

Објавено

на

Комерцијална банка и оваа година ќе им овозможи на граѓаните еден ден да купуваат или да продаваат акции на Македонската берза без плаќање провизија за брокерски услуги. Со ова Банката ќе даде свој придонес за успешна реализација на четвртиот по ред „Инвеститорски ден“ на Македонската берза, што ќе се одржи на 13.09.2023 година (среда). (more…)

Продолжи со читање

Популарно