Connect with us

Осигурување

Измени во органите на управување и раководење на Халк осигурување АД Скопје

Објавено

на

Халк осигурување АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на компанијата.

„Согласно Решение на Агенција за супервизија на осигурување на Р. Северна Македонија од 31.03.2020 година издадена е претходна согласност за реименување на г.дин Суат Инан како Извршен член на Одборот на директори на ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје за период од З години, заклучно до 06.03.2023 година”. – се вели во соопштението на компанијата.

Промените се упишани во Централниот регистар на Р. Северна Македонија на 10.04.2020 година, се вели во објавата.

Г-дин Суат Инан ќе продолжи за ја извршува функцијата Главен Извршен директор на ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје.

Осигурување

ВИНКО – мудар избор за заштита и сигурност на Вашите најмили!

Објавено

на

Сите родители го сакаат најдоброто за своите деца, но не секогаш тие можат да им ја обезбедат иднината што ја посакуваат. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Сава пензиско друштво а.д. Скопје со известување за членовите со бенефициран стаж

Објавено

на

Сава пензиско друштво а.д. Скопје ги известува своите членови дека согласно закон членовите на задолжителните пензиски фондови кои навршиле стаж со кој се остварува намалување на старосната граница за пензионирање за најмалку една година согласно член 118 став (3) од Законот за пензиското и инвалидското осигурување, почнувајќи од 1 јули 2020 година имаат право да изберат дали ќе го продолжат членството во задолжителен пензиски фонд, најдоцна до 30 септември 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Сава пензиски фонд и Сава пензија плус примија приливи од камати и дивиденди од компании како Henkel AG & CO KGAA; Basf SE; Rоyal Dutch Shell PLC-A SHS, Bank Of America Corp.

Објавено

на

Средствата на членови на пензиските фондови се инвестираат во најразлични финансиски инструменти дома и во странство се со цел остварување на соодветен принос кој се распределува пропорционално на сметките на сите членови. Токму затоа од Сава пензиско друштво редовно ги информираат членовите на пензиските фондови Сава пензиски фонд и Сава пензија плус за пристигнатите приливи по основ на дивиденди и камати. (more…)

Продолжи со читање

Популарно