Connect with us

Домашни банки

Измени во Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

„Ве известуваме дека со Решенија на Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија од 17.9.2020 година, е издадена претходна согласност за именување на Драгица Јовановска за член и академик Владо Камбовски за независен член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје, а на ден 24.9.2020 година е извршен упис во надлежниот регистар што се води во Централниот регистар на Република Северна Македонија.”, се вели во соопштението на ТТК Банка.

Со новите измени, Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје го сочинуваат:

  • Глигорие Гоговски – Претседател на Надзорен одбор
  • Борислав Трповски – Член на Надзорен одбор
  • Златко Черепналкоски – Член на Надзорен одбор
  • Арсен Јаневски – Член на Надзорен одбор
  • Трим Ќемали – Член на Надзорен одбор
  • Драгица Јовановска – Член на Надзорен одбор
  • Владо Камбовски – Независен член на Надзорен одбор

Домашни банки

Македонска банкарска асоцијација: Циркулираат лажни информации за банки, внимавајте кои информации ги земате за веродостојни!

Објавено

на

Македонската банкарска асоцијација ја известува јавноста дека изминатите денови е присутна појава на објави со неточни информации за поединечни банки, коишто можат да предизвикаат неоснована вознемиреност кај граѓаните. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Пензиите ќе се исплаќаат од 27-ми октомври

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на денешната 13-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за октомври 2020 година и притоа го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.10.2020 година (понеделник) (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување за нова локација на банкомат на Централна кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека е поставен нов банкомат на следната локација: во просториите на локалот Шкорпион 13, бул. “Маршал Тито” бр. 79, Куманово. (more…)

Продолжи со читање

Популарно