Connect with us

Депозити

Изложба на детски цртежи по повод НЛБ месецот на штедење

Објавено

на

Денес, со почеток во 13 часот во просториите на НЛБ Галеријата, ќе биде свечено отворена изложбата на детски цртежи по повод НЛБ месецот на штедење.

Како што соопштуваат од НЛБ Банка, изложбата е од хуманитарен карактер и Банката за секој испратен цртеж донира 200 денари.

Собраните средства ќе бидат донирани на Онколошкиот оддел при Универзитетската клиника за детски болести во Скопје.

На настанот ќе се обратат:

– Антонио Аргир, Претседател на Управен одбор на НЛБ Банка АД Скопје

– Др. Катерина Ставриќ, директор на Универзитетската клиника за детски болести во Скопје

– Сергеј Андреевски, уметник и член на жирито кое го направи изборот на наградените цртежи

Депозити

99,4% од граѓаните кои штеделе во Еуростандард банка ќе бидат обештетени, но што ќе биде со фирмите!?

Објавено

на

Народната банка и ја укина дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје и до надлежниот суд достави предлог за отворање стечајна постапка во банката. Со отворањето на стечајна постапка се очекува брза и ефикасна наплата на побарувањата на доверителите. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица

Објавено

на

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица во МКД и ЕУР од 0,01 до 0,40 процентен поен. Новите каматни стапки се со важност од 7.7.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Комерцијална банка АД Скопје од 1-ви јули ги намали каматните стапки на депозитите

Објавено

на

Почнувајќи од 01.07.2020 година, Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки на дел од орочените денарски депозити на правни лица со фиксна каматна стапка (за договори склучени по 01.10.2017 година) и на дел од орочените денарски депозити на правни лица со прилагодлива каматна стапка (за договори склучени пред 01.10.2017 година) за 0,20 п.п. (more…)

Продолжи со читање

Популарно