Connect with us

Business Woman

Извршната Директорка на Триглав Осигурување – Живот, Вилма Учета Дузлевска, ја прими наградата „Business Elite Awards” бренд на „Global Top Brands Awards”

Објавено

на

Наградата за успешен бизнис лидер на настан организиран од познатата „Business Elite Awards” оваа недела во Истанбул, Турција на свечен церемонијален настан ја прими Вилма Учета Дузлевска, долгогодишен извршен директор и голем познавач во областа на осигурувањето.

Нејзината номинација следи по резултатите и неколкукратното зголемување на активите на компаниите кои ги управуваше во последниве децении.

Од октомври 2020 година, Вилма Учета Дузлевска презема нов работен ангажман како извршен член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот АД Скопје.

Во овој краток период, компанијата ја удвои својата позиција на пазарен удел а оваа година забележува најголем раст на пазарот за животно осигурување и по премија и по број на продадени полиси.

Наградите на  „Business Elite’s“ се заштитен знак на Global Brand Awards, основани во 1985 година во Торонто, Канада. Креирани се да го оценат и наградат успехот на бизнисмените низ светот и да ги поврзат меѓусебно, создавајќи една глобална мрежа  од млади бизнис лидери кои силно и сплотено ќе  имаат понатамошна можност за соработка и раст на компаниите кои ги претставуваат.

Business Woman

Маја Наумовска Савеска од Халкбанк ќе ја претставува нашата земја во стручното жири на КАКТУС 2021

Објавено

на

Помеѓу 15-те избрани маркетинг и креативни професионалци кои го сочинуваат регионалното стручно-жири на овогодинешното издание на КАКТУС фестивалот, што ќе одлучи за најдобрите проекти, кампањи, компании, институции и агенции од минатата година во соседна Србија, се наоѓа и еден претставник од нашата земја. (more…)

Продолжи со читање

Business Woman

Ангеловска дел од висок политички форум за одржлив развој на ООН

Објавено

на

Во понеделникот, во рамки на високиот политичкиот форум за одржлив развој, на тема „Одржливо и еластично закрепнување од пандемијата со Ковид-19 што ги промовира економските, социјалните и еколошките димензии на одржливиот развој: градење на инклузивен и ефективен пат за постигнување на 2030 Агендата во контекст на деценијата на дејствување и испорака на одржливиот развој”, се одржа интерактивна панел дискусија на која учествуваше и претседателката на АЕТМ и поранешната министерка за финансии – Д-р. Нина Ангеловска. (more…)

Продолжи со читање

Business Woman

Јована Трајчева, пијанистка: „За 10 години ќе ме слушнат сите“

Објавено

на

Од домашни мини-концерти, па сè до концертните хали во Рим, Париз, Милано и Монте Карло, Јована Трајчева e магистриран пијанист, концертен изведувач и наставник по пијано и е новата хероина од видеосеријалот „Иднината е светла“ на Халкбанк. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно