Connect with us

Останато

ИЗВРШИТЕЛИТЕ СЕ НЕМИЛОСРДНИ: За долг од 1 денар, наплатиле 12.439 денари!

Објавено

на

Во своето интервју, извршителот Зоран Димов кој воедно е и претседател на Комората на извршители, изјави дека извршувањето во 99% од случаите е во полза на граѓаните. Но, и покрај тоа што извршителите убедуваат дека постојат за доброто на граѓаните, тоа добро граѓаните никако да го почувствуваат. Баш напротив, кога ќе дојде на нивна кожа извршна постапка, завршува со трагични последици по нивниот буџет.

Извршителите не одмараат ниту за празниците, се ставаат над законот и немилосрдно ја спориведуваат својата агенда. Тие блокираат сметки за време на празници, па воопшто не е чудно што на еден човек сметката за наплата му дошла точно пред Велигден.

Имено, се работи за пензионер од Скопје, Крсте Серафимов кој имал долг кон БЕГ од само 1 денар, но преку извршители му било наплатено огромни 12.439 денари.

Од БЕГ го дале Серафимов на извршител САМО за 1 денар, некаков заостанат долг од минататото, по што извршителот Моника Муча од Скопје, го активирала налогот за наплата, преку кој му е определена ЗАБРАНА за 1/3 од пензијата и активиран налогот за исплата на 12.439 денари.

Преку налог за извршување, на господинот му се земени 12.439 од неговата пензија за да се среди и подмири долгот.

Во продолжение ви го прикажуваме налогот со кој му се извршени 12.439 денари на пензионерот Крсте Серафимов.

Ima li zakon ili institucija vo drzavava sto ke go spreci ova zlo koe go unistuva narodot??? Najgolemata mafija narecena…

Posted by Martin Serafimov on Wednesday, 28 March 2018

И сега навистина се поставува прашањето како извршителите делуваат во полза на граѓаните!?

Останато

Дали е ова најдоброто CV кое сте го виделе?

Објавено

на

Пејџ решила да аплицира за работата која ја сака, но бидејќи креирањето кратка биографија и мотивациско писмо знаат да бидат досадни, таа решила на креативен начин да ги прикаже своите квалитети. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Коста Митровски е нов претседател на новоформираната Македонската банкарска асоцијација

Објавено

на

На 20 април 2018 година во Скопје се одржа Основачко собрание на Здружение за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење, Македонската банкарска асоцијација. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Владимир Косијер е нов генерален директор на Пивара Скопје

Објавено

на

Од 1 мај 2018-та функцијата генерален директор на Пивара Скопје ќе ја извршува Владимир Косијер. Тој на оваа позиција доаѓа на местото на Јован Радосављевиќ, кој со оваа редовна организациска промена е унапреден на позицијата генерален директор на операциите на Coca-Cola HBC во Романија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange