Connect with us

Домашни банки

Известување од Централна кооперативна банка за предвремена исплата на пензии

Објавено

на

Во насока на намалување на ризикот и заштита на здравјето на клиентите и вработените во Банката, Централна кооперативна банка ад Скопје известува дека средствата по основ на пензии за месец август ќе бидат пренесени на сметките на корисниците на датум 26.08.2020 година (денес).

Сите клиенти кои имаат дебитни картички, пензиите може да ги подигнат на банкоматите на ЦКБ или да ги користат средствата за плаќање во трговија почнувајќи од 26.08.2020 година (денес).

Исплатата на средствата по основ на пензии на шалтерите во Банката ќе се врши врз основа на висината на пензијата во следните 4 групи:

1. До 11.000 денари                  26.08.2020г. (среда)
2. 
11.001-14.000 денари           27.08.2020г. (четврток)
3
14.001-18.000 денари           31.08.2020г. (понеделник)
4
Над 18.001 денари                01.09.2020г. (вторник)

Домашни банки

Признание од „Global Finance“ за Комерцијална банка за извонредно кризно лидерство

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје се стекна со признание за Distinguished Crisis Leadership in 2020 (Истакнато кризно лидерство во 2020 година) од страна на угледниот магазин „Global Finance“. Признанието е резултат на максималните напори што ги вложи Банката во услови на пандемија за да ги задоволи потребите и да им помогне на своите клиенти, да ги заштити своите вработени и да обезбеди поддршка на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало

Објавено

на

На 28 октомври 2020 година ТТК Банка АД Скопје свечено ја отвори новата експозитура во Дебар Маало во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

МБА: Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот

Објавено

на

Македонската банкарска асоцијација следејќи ги најновите настани и дискусии во јавноста одржа состанок на кој се дискутираше за здравоста на банкарскиот систем и улогата на Народната банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно