Connect with us

Депозити

Известување за клиентите на Шпаркасе Банка иматели на орочени депозити со прилагодлива каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија ги информира постоечките клиенти физички лица кои се иматели на орочени депозити со прилагодлива каматна стапка дека по присоединувањето на Охридска Банка АД Скопје кон Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, планирано за втората половина на Јули 2021 година кај овие производи Банката нема да ја менува висината на каматната стапка до датумот на доспевање.

По датумот на доспевање, при автоматско реорочување на депозитите каматната стапка ќе биде фиксна за целиот период за кој е продолжен рокот на договорот за депозит и истата ќе биде во висина согласно важечка Одлука за каматни стапки на Банката.

Одлуката за каматни стапки е достапна во сите експозитури на Банката и на интернет страната на Банката www.sparkasse.mk

Депозити

ПРОМОТИВЕН ДЕПОЗИТ ПРОГРЕС – растечки и гарантирани каматни стапки за депозити во евра на 24 месеци

Објавено

на

Традиционално во октомври, месецот на штедење, Шпаркасе банка АД Скопје подготви атрактивна понуда за своите клиенти што сакаат да штедат во евра. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Најдобри опции за чување на вашите пари

Објавено

на

Во неколку наврати ја потенциравме важноста на штедењето, чија корисност не треба во никој случај да се потцени. Има безброј причини зошто да заштедите пари – тргнувајќи од заштита во случај на финансиска криза, избегнување долгови, намалување на финанскиските стресови, па сè до обезбедување финансиско наследство за вашите најмили. Доколку веќе сте ја стекнале оваа здрава навика, сосема е природно да се запрашате каде да ја чувате вашата заштеда, за истата да биде безбедна. Штедењето во банка е една од најдобрите финансиски навики што можете да ги усвоите, имајќи предвид дека доколку истите ги орочувате, износот на депонираните средства ќе се зголеми за висината на каматата. Па така, вашето штедење ќе премине во заработка. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Не ти се чека? Исплата на каматата на денот на уплата на влогот – СТББТ со промотивен депозит по повод месец на штедењето

Објавено

на

Со цел одбележување на месецот на штедење, октомври, Стопанска банка а.д. Битола воведе промотивен депозит кој покрај најконкурентните каматни стапки се издвојува од останатите на пазарот по огромната поволност која ја има, исплаќање на каматата за вложените средства антиципативно, односно, на денот на уплата на влогот. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно