Connect with us

Осигурување

Известување за клиентите на Винер Лајф

Објавено

на

Winner Life ги известува клиентите кои доцнат со уплати дека нивните полиси се сигурни и нема да бидат сторнирани до 05.04.2020 година.

Како општествено одговорно правно лице и компанија која секогаш се грижи за своите клиенти, Winner Life се труди да придонесе што побезболно да се надмине новата ситуација со вирусот Ковид-19 попознат како коронавирус.

Канцеларијата на Winner Life останува функционална, меѓутоа за решавање на штети , компанијата ги охрабрува клиентите да се обратат телефонски или на официјалната веб страна на компанијата со цел да се намали протокот на луѓе во канцелариите и да се избегне дополнително ширење на опасниот вирус.

Притоа, Winner Life ви препорачува да ги следите препораките на Министерството за здравство и Светската здравствена организација.

Притоа, Winner Life на сите Ви посакува добро здравје!

Осигурување

Триглав осигурување Живот се приклучи кон иницијативата на АСО – стипендија за дванаесеете најдобри студенти од Економскиот Факултет при УКИМ

Објавено

на

Успешно е реализирана иницијативата на Агенцијата за супервизија во осигурувањето за стипендирање на најдобрите дванаесет студенти од четврта година на Економскиот Факултет при Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје, од страна на осигурителните компании. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Осигурителните компании доделија стипендии и можност за вработување за 12 студенти со висок просек на Економски факултет – Скопје

Објавено

на

Иницијативата на Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) ја поддржаа 10 осигурителни компании кои ќе издвојат по 1.000 евра стипендија за секој од студентите и што е поважно ќе укажат простор за практична работа која може да прерасне и во вработување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Речиси 300.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле над 25 милиони евра

Објавено

на

Продолжува континуираниот раст на масовноста при вложувања во ризико осигурувањето на живот (кое нема штедна компонента) и најчесто е обезбедување за банкарски кредити на осигуреници – физички лица. За првите девет месеци лани во осигурување со штедна компонента граѓани вложиле 13,4 милиони евра,а во ризико осигурување 6,7 милиони евра. Заклучно со третиот квартал вкупната актива на петте друштва за осигурување живот, кои се солидно капитализирани, изнесува 180 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Популарно