Connect with us

Business Woman

Избор на најуспешни жени менаџери

Објавено

на

Најуспешните жени менаџери за 2019 година ќе бидат промовирани вечер на манифестацијата што традиционално веќе 24 години ја организира агенцијата „Марили”.

Најуспешните жени менаџери за 2019 се избрани според веќе воспоставени критериуми, доаѓаат од успешни компани од различни области и дејности од целата држава. Тие најчесто биле препорачани, но, сепак, се почитувала и нивната лична согласност да бидат дел од овој избор.

Најсупешни жени менаџери за минатата година се Мерита Рамадани Алими, директор за бизнис и развој во DOGAN Air Conditioning Solutions – Скопје, Маја Бабиќ, извршен и оперативен менаџер во „Баги Комуникации” – Скопје, Татјана Дејаноска, директор на продажба во „Циклама инжинеринг” – Гостивар, Д-р Даниела Димитрова, сопственик на Центар за дентална и естетска медицина „Перла” – Скопје, Наталија Дренковска, менаџер за административни работи и набавки во ТАВ Македонија, Олга Јосевска, оперативен менаџер во „Comodita Home” – Македонија, Даниела Китанова, менаџер во Електродистрибуција ДООЕЛ Скопје , EVN Group, Магдица Костадинова, извршен менаџер на „Еуро Консалт Плус” – Скопје и „ЕКП Травел”– Скопје, Марија Кукуновска, генерален менаџер на „БИСПАГ Противпожарна Техника” – Скопје и Жанета Џафер, Генерален менаџер на „Жанета Естетик” – студио за убавина

На вечерашниот „Избор на 10 најуспешни жени менаџери од Македонија”, ќе и биде доделено специјално признание на д-р Милена Стевановиќ, директор на Универзитеската клиника за инфктивни болести и фебрилни состојби, за успешно менаџирање во услови на вонредна состојба наметната од пандемијата со Ковид-19, со што се оддава почит на сите здравствени работници кои се на првата борбена линија во оваа здравствена криза.

Исто така, заради континуираната поддршка на женското менаџерство и на проектите на агенција „Марили” од 2018 до 2020 година, благодарница ќе и биде доделена министерката за образование и наука Мила Царовска.

Манифестацијата ќе биде збогатена со настап на харфистката Мерсиха Шукри.

Овој настан, кој оддава признание на жените менаџери во услови на ковид-криза со посебни протоколи треба особено да биде поддршка за женското менаџерство и за компаниите да опстојат и успешно да се изборат со економската криза предизвиката од здравствената криза, велат од „Марили”.

Business Woman

Извршната Директорка на Триглав Осигурување – Живот, Вилма Учета Дузлевска, ја прими наградата „Business Elite Awards” бренд на „Global Top Brands Awards”

Објавено

на

Наградата за успешен бизнис лидер на настан организиран од познатата „Business Elite Awards” оваа недела во Истанбул, Турција на свечен церемонијален настан ја прими Вилма Учета Дузлевска, долгогодишен извршен директор и голем познавач во областа на осигурувањето. (more…)

Продолжи со читање

Business Woman

Маја Наумовска Савеска од Халкбанк ќе ја претставува нашата земја во стручното жири на КАКТУС 2021

Објавено

на

Помеѓу 15-те избрани маркетинг и креативни професионалци кои го сочинуваат регионалното стручно-жири на овогодинешното издание на КАКТУС фестивалот, што ќе одлучи за најдобрите проекти, кампањи, компании, институции и агенции од минатата година во соседна Србија, се наоѓа и еден претставник од нашата земја. (more…)

Продолжи со читање

Business Woman

Ангеловска дел од висок политички форум за одржлив развој на ООН

Објавено

на

Во понеделникот, во рамки на високиот политичкиот форум за одржлив развој, на тема „Одржливо и еластично закрепнување од пандемијата со Ковид-19 што ги промовира економските, социјалните и еколошките димензии на одржливиот развој: градење на инклузивен и ефективен пат за постигнување на 2030 Агендата во контекст на деценијата на дејствување и испорака на одржливиот развој”, се одржа интерактивна панел дискусија на која учествуваше и претседателката на АЕТМ и поранешната министерка за финансии – Д-р. Нина Ангеловска. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно