Connect with us

Домашни банки

Игор Давчевски останува дел од Управниот одбор на НЛБ Банка и во наредните 4 години

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Банката.

„Ве известуваме дека на ден 05.11.2021 година од страна на Народната Банка на Република Северна Македонија е издадено Решение со кое се издава претходна согласност Г-дин Игор Давчевски да биде ре-именуван за член на Управниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје со мандат од 4 (четири) години почнувајќи од 02.01.2022 година”, се вели во соопштението на НЛБ Банка АД Скопје.

Сегашниот состав на Одборот на директори на НЛБ Банка АД Скопје го сочинуваат:

  • Антонио Аргир – Претседател на Управен одбор
  • Петер Зелен – Член на Управен одбор
  • Гинтер Фриедл – Член на Управен одбор
  • Игор Давчевски – Член на Управен одбор

*Антонио Аргир, функцијата Претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка Скопје ќе ја извршува до крајот на тековната година, а потоа Бранко Грегановиќ ќе биде нов Претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка.

(Фото: Капитал.мк)

Домашни банки

Комерцијална банка наградена од ЕБОР за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој ја награди Комерцијална банка за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“. Комерцијална банка ја добива оваа награда од ЕБОР по 18-ти пат и во континуитет со години како најактивна банка во областа на меѓународните инструменти за финансирање на меѓународната трговија во земјава.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Злато и сребро на Банкарските спортски игри за вработени во Комерцијална банка

Објавено

на

Силна мотивација, тимски дух и желба за победа – доволно за да остварат претставниците на Комерцијална банка низа успешни резултати на годинашните Банкарски спортски игри. Вработени во Комерцијална банка собраа златни и сребрени медали и покажаа и докажаа дека спортските вештини, засилени со цврста соработка и посветеност, се формула за успех. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно