Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Зошто треба да ја купам осигурителната полиса онлајн?

Објавено

на

Во едно истражување направено врз 1 000 испитаници, дури 84% од нив рекле дека своите осигурителни полиси ги наоѓаат онлајн, 76% пробале но не успеале да купат полиса, а само 20% ги купуваат осигурителните полиси онлајн. На испитаниците кои ги купуваат полисите онлајн им биле поставени неколку прашање во врска со бенефициите на ваквото купување полиси.

 Зошто треба да ја купам осигурителната полиса онлајн бенефиција бр. 1: Штеди време.

Го намалува времето на секоја активност во процесот. Пребарај, спореди и плати, во секое време од било каде.

Зошто треба да ја купам осигурителната полиса онлајн бенефиција бр. 2: Помали провизии.

За осигурителните компании е поисплатливо доколку полисите ги купуваме онлајн. Па така, онлајн купувањето е со минимални или без провизии.

Зошто треба да ја купам осигурителната полиса онлајн бенефиција бр. 3: Лесно се споредува.

Само еден клик ве носи од сајтот на една осигурителна компанија до друга. Наместо да одите во физички продавници на компаниите и да потрошите цел ден, вака можете да ја завршите својата работа за помалку од половина час.

Зошто треба да ја купам осигурителната полиса онлајн бенефиција бр. 4: Онлајн коментари.

Секогаш читајте ги коментарите на луѓето кои ги користеле услугите на компанијата пред вас. Особено внимание обрнете на коментарите за исплата на осигурувањето.

Осигурување

Дружбата со Винко и Ивце Пивце помина во фантастична атмосфера

Објавено

на

Во саботата Винер Лајф организираше настан од отворен карактер за сите мали и големи деца кои имаа желба да го запознаат малото слатко и харизматично Бувче Винко! (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко и Ивце Пивце во Градски парк Скопје!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange