Connect with us

Осигурување

Зошто приватно здравствено осигурување?

Објавено

на

Здравствено осигурување е полиса што се користи за покривање на трошоците за медицинска нега. Ваквото осигурување би ви овозможило користење здравствени услуги во приватни здравствени установи со кои осигурителната компанија има склучено договор за соработка. Во договорот осигурениците би можеле да користат здравствени услуги, врз основа на полисата за доброволно здравствено осигурување и во согласност со условите на осигурувањето.

Приватното здравствено осигурување нуди три клучни предности:

 1. Пократко време на чекање
 2. Побрза дијагноза
 3. Подбра здравствена опрема

Здравствено осигурување исто така може да понуди пристап до специјализирани лекови и лекување кои можеби не се достапни на Фондот за здравствено осигурување или може да се платат директно. Оттука, целта е да ви обезбеди удобност и сигурност.

Без разлика дали сте загрижени за некое искуство што го познавате или сакате да имате пристап до одредена болница или побрз пристап до специјалист, постојат различни производи за здравствено осигурување и политики за да изберете од кои треба да помогнат да ги задоволите вашите барања.

Приватното здравствено осигурување е наменето за сите оние кои сакаат комплетна здравствена заштита и највисок квалитет на здравствена услуга за своите пари.

Сите оние кои се дел од државниот Фонд за здравство, односно се здравствено осигурени, можат покрај во државните здравствени установи, да користат услуги и во приватните болници и ординации.

Како и со секоја полиса за осигурување, важно е внимателно да ги истражите вашите опции.

Осигурување

Ало, Триглав? – Нова автомобилска асистенција

Објавено

на

Иако возењето треба да биде уживање, во градските гужви знае да се појави мала нервоза. Во нервозна состојба можеме нагло да го завртиме воланот или да го забрзаме возилото над дозволената брзина. Надвор од градските средини можеме од умор да ги направиме истите покрети, со цел побрзо да дојдеме дома.  (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроација Осигурување – Живот вработува!

Објавено

на

Кроација Осигурување АД – Живот, во соработка со Вработување КОМ, 

објавува оглас за следното работно место:

СОВЕТНИК ЗА ПРОДАЖБА НА ЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ

Доколку поседувате:

 • Изразени комуникациски и преговарачки вештини
 • Упорни сте и иницијативни
 • Претходно работно искуство во директна продажба

ВИЕ СТЕ ВИСТИНСКИОТ КАНДИДАТ!

Услови:

 • Редовно вработување
 • Загарантирана фиксна плата во првите 6 месеци
 • По истекот на наведениот период, следи исплата НА ФИКСЕН И ВАРИЈАБИЛЕН дел на плата, во зависност од остварена продажба

Прилика за развој на професионална кариера:

 • Одлични услови за работа во пријатна работна средина
 • Наградување на Вашиот допринос и можност за континуиран напредок и усовршување
 • Почитување и вреднување на поединците и нивните различности.

За повеќе информации и аплицирање обратете се на следната е-mail адреса: s.merdzanovska@cro.mk

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување со едукативен прашалник за пожари

Објавено

на

Никој не сака да зборува за несреќи и неубави работи, но некогашво форма на едукација мора да зборуваме за нив. Никој не треба да се справи со траумата од пожар на куќата. Но, ако вашата куќа гори, експертските совети можат да помогнат. Еве некои од првите работи што треба да ги направите.

 • Најдете привремено домување. Веројатно ќе биде небезбедно, ако не и невозможно, да останете во вашиот дом по пожарот. Направете листа на пријатели и семејства за кои знаете дека ќе обезбедат безбедна, стабилна средина за да се вратите на нозе. Ако тоа не е опција, македонскиот Црвен Крст, Армијата за спас и слични агенции за помош при катастрофи, најверојатно, ќе имаат различни ресурси кои можат да ви помогнат да најдете прифатливо или донирано привремено сместување.
 • Јавете се на осигурителниот агент. Иако е тешко да се размислува за сите работи што треба да ги направите кога се справувате со траумата од пожар на куќата, покренувањето на барање за осигурување е апсолутно потребно кога станува збор за првите чекори на патот кон закрепнување. Отпочнувањето на побарување ќе ви помогне да ги адресирате непосредните потреби што ќе ги имате откако вашата куќа ќе изгори – како што се трошоците за живеење и другите дневни потреби. Вашиот агент за осигурување може да ви помогне да го заштитите вашиот имот и да понуди совети за тоа како да ги обновите и исчистите предмети и имот што можете да ги спасите.

Триглав Осигурување повторно преку едукативен прашалник пробува да не заштити и да ни ги прошири знаењата. Во ситуации кога е важна секоја секунда, вашата постапка може да загрози или да спаси нечиј живот.

Овој пат учиме за пожари и за превенција од нив. Прашалникот можете да го најдете на следниот линк. Со овој тест проверете колку знаете и вежбајте!

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange