Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Платежни картички

Зошто комплицирано, кога може едноставно – #NLBPay

Објавено

на

НЛБ Банка е првата и единствена банка во Северна Македонија која во мобилниот паричник NLB Pay ги има интегрирано двата картични бренда Visa и Mastercard. 

Оваа нова и единствена функционалност овозможува да ги дигитализирате сите Visa и Mastercard платежни картички издадени од НЛБ Банка во мобилниот паричник NLB Pay и да плаќате бесконтактно, само со доближување на мобилниот телефон до ПОС терминал во земјата и во странство.

Во промотивното видео за услугата NLB Pay се појавуваат вработените во НЛБ Банка кои подетално ги објаснуваат функционалностите на услугата.

За што конкретно станува збор, погледнете во продолжение:

Платежни картички

Слатко изненадување за слатки задоволства со Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола во соработка со Mastercard креираше слатко изненадување за сите свои веќепостоечки и нови клиенти. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Дали се безбедни бесконтактните картички?

Објавено

на

За пола година платежните картички сме ги употребиле повеќе од 117 милиони пати, така трошејќи повеќе од 208 милијарди денари. Проценките велат дека повеќе од пола од вкупните трансакции ги прават бесконтактните картички – кога потрошувачот ќе ја доближи картичката до терминалот, а парите автоматски се „повлекуваат“ од сметката. Ова, пак, создава загриженост за дел од корисниците дека парите од сметката можат да бидат злоупотребени во смисла дека една сметка може да се наплати неколкукратно, а во случај на губење или кражба на бесконтактна картичка, таа може неовластено да се користи до одреден износ. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Биди VISA милионер со VISA наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје во соработка со платежната асоцијација VISA организира нова наградна игра “Биди VISA милионер”. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange