Connect with us

Домашни банки

Зошто инвестирањето во недвижнини е најдобра инвестиција?

Објавено

на

Една од најпродуктивните форми на долгорочна инвестиција е вложувањето во недвижнини. Поседувањето земјиште и недвижен имот отсекогаш се сметало за богатство бидејќи покрај повеќекратните финансиски добивки, вложувањето во куќи, станови и деловен простор е сигурен и безбеден начин за зачувување на вредноста на парите.

Во 1943 година, познатиот психолог Абрахам Маслов го запознава светот со својот концепт за хиерархија на човековите потреби, меѓу кои се вбројува и потребата за чувство на сигурност, па така, како најчеста причина за инвестирање во недвижен имот, вообичаено се јавува желбата за нешто свое, поттикната од таквата потреба за сигурност. Несомнено, поседувањето сопствено место за живеење обезбедува удобност и чувство на припадност, но исто како што секоја индивидуа има потреба од сопствено домување, така и Halkbank чувствува потреба да ве мотивира вложувањата во недвижнини да ги претворите во профитабилна инвестиција, особено во денешно време, кога каматните стапки на долгорочните заштеди значително опаѓаат.

Намалувањето на каматите е особено изразено кај станбените кредити, што пружа одлична можност за купување недвижен имот, бидејќи трошокот за закупнина е приближно ист со ануитетот за банкарскиот кредит, па така наместо изнајмување, Халкбанк ќе ви овозможи да вложите во сопствен имот.

Станбениот кредит на Халкбанк може да изнесува и до 300.000 евра, со фиксна каматна стапка за првите 10 години која, за првите 5 години изнесува 2,9%, а за следните 5 години – 3,3%. За останатиот период на отплата, кој може да биде до 30 години, каматната стапка изнесува 4 фиксни процентни поени + променлива стапка на 6 месечен Еурибор. Овој производ е со ниска стапка на вкупни трошоци (СВТ) која за кредит во висина од 50.000 евра и рок на отплата од 30 години, со понудените каматни стапки, изнесува 3,54%. Кредитобарателот дополнително добива можност и за грејс период во отплатата до 12 месеци. Станбениот кредит од Халкбанк е без провизија за обработка и без трошоци за проценка.

Кредитот е со задолжителна полиса за осигурување од незгода која е во износ од 1.000 денари годишно за период еднаков на рокот на отплата на кредитот, и полиса за животно осигурување чија висина зависи од тарифата на осигурителот и индивидуалните параметри на кредитокорисникот.

Со станбениот кредит на Халбанк АД Скопје, кој сега е со ново, дополнително намалување на каматните стапки и уште подобри услови за отплата, клиентите добиваат неверојатна можност да поседуваат сопствен имот.

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно