Connect with us

Електронско банкарство

Зошто е добро да користите електронско и мобилно банкарство на Халкбанк?

Објавено

на

Единствена е услугата на Халкбанк АД Скопје во Македонија, наречена “Smart кеш” преку која клиентите дури и во оние ситуации кога не ја носат картичката со себе, имаат можност да подигнат готовина од банкоматите на оваа банка.

Услугата нуди можност да го претворите вашиот мобилен телефон во уред за подигнување готовина од банкоматите на Халкбанк. Дополнително, постои опција кодот за подигнување на готовина да го проследите на друго лице кое ќе подигне средства на износ кој вие ќе го дефинирате на еден од банкоматите на банката. Притоа, лицето кое ќе ги подгнува парите од банкомат не мора да биде клиент на Халкбанк.

Повеќе информации за користењето на услугата СМАРТ КЕШ можете да најдете во следното Упатство.

Електронско банкарство

UnionPay и PayPal најавуваат глобално партнерство

Објавено

на

UnionPay International (UPI) и PayPal најавија глобално партнерство каде и двете компании ќе работат заедно за да го забрзаат растот на нивните мрежи. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Настан за е-трговија: Имплементација и предизвици при е-плаќањa со фокус на банките

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија во текот на месец февруари ја организира втората сесија за е-трговија, каде што со претставници од финансиските институции вклучени во синџирот на е-трговија и со потенцијалните и моменталните е-трговци ќе се дискутира на тема “Имплементација и предизвици при онлајн плаќање“.

Доколку продавате или сакате да продавате онлајн, а притоа ви се неопходно дополнителни корисни информации од аспект на улогата на банките со целиот процес при онлајн плаќање, доколку сакате да споделите свое искуство/предизвик со кој се соочувате при онлајн плаќање, или пак неформално, преку нетворкинг дружење да се запознаете со претставниците од банките кои што нудат е-трговија и се членови во АЕТМ, тогаш овој настан е токму за вас!

Локација: Фонд за Иновации и Технолошки Развој (ГТЦ, I кат)
Датум: 03.02.2020 година
Време: 16:00

На настанот ќе имате можност да научите повеќе за:
✔︎ како да имплементирате канал за плаќање во вашата е-продавница?
✔︎ која е неопходната документација за виртуелен ПОС?
✔︎ каква е улогата на платежниот процесор во синџирот наречен е-трговија?
✔︎ како до подобра комуникација со банките (поплаки, соработка, рефундации)?
✔︎ кои се предизвици на е-трговците од банкарска гледна точка?

Агендата на настанот можете да ја погледнете во продолжение:

⏰16:00-16:05
👉🏻 Отворање на настанот

⏰16:05-16:15
👉🏻 Презентација на можностите кои се нудат од страна на банките при онлајн плаќање
– Филип Чижбановски – в.д. Претседател, Асоцијација за е-трговија на Македонија

⏰16:15 – 17:15
👉🏻 Панел дискусија на тема „Имплементација и предизвици при онлајн плаќањата“
– Игор Величковски, Народна Банка на РСМ
– Тина Петкоска, Халкбанк АД Скопје
– Вељан Поповски, НЛБ Банка АД Скопје
– Стефан Пепоски, Стопанска банка АД Скопје
– Филомена Пљаковска Аспровска, Касис АД Скопје

⏰17:15-18:00
👉🏻 Networking дружење!

Учеството е бесплатно. Потребно е само да се пријавите на следниот линк. Бројот на учесници е ограничен.

Настанот е организиран во партнерство со Фонд за иновации и технолошки развој.

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Купувањето онлајн и отворањето на продавници за е-трговија во пораст

Објавено

на

Македонските граѓани сѐ повеќе купуваат онлајн, но и отвораат онлајн продавници, а доказ за ова е порастот кој го бележиме по бројот на трансакции, порастот по вредноста на трансакции, но и порастот по бројот на уреди на виртуелни места на продажба. (more…)

Продолжи со читање

Популарно