Connect with us

Компании

Значајни инвестиции и финансиски успех ја одбележаа јубилејната 2021 година за КаСис АД

Објавено

на

КаСис АД Скопје минатата година ја заокружи со исклучителни финансиски резултати, но и значајни инвестиции кои доведоа до модернизација на сервиси и унапредување со нови фукционалности од една страна и зајакнување на системите од сигурносен аспекти од друга страна.

Во периодот од 01.01.2021 до 31.12.2021 година КаСис оствари нето добивка во износ од 32.909.483 илјади денари и 20% од добивката друштвото ја реинвестираше во унапреден безбеден екосистем и следење на светските трендови во индустријата за да им овозможи на постоечките корисници подобри услови за развој и поголем обем на работа, но и да привлече нови корисници.

„Новата година ја започнуваме со инвестиции за дополнителни хардверски и софтверски надградби со цел понатамошно зголемување на капацитетите и стабилноста на системите, модернизирање на платформата и развојот на нов интерфејс за комуникација со системот за електронска трговија cPay на КаСис, кој ќе овозможи полесен и побрз развој на нови функционалности, полесна и побрза интеграција на трговци и платежни институции и постигнување на подобро корисничко искуство“, велат од Касис.

Касис АД Скопје во 2021 година растеше заедно со партнерските Банки на кои во континуитет им нуди професионални и квалитетни услуги, но и многу нови сервиси насочени кон комплетна дигитализација. Како општествено одговорна компанија и во 2022 година ќе придонесува за развој на банките, е-трговијата и воопшто економијата.

Успехот не би бил можен без тимот на професионалци кои секојдневно придонесуваат Касис да биде синоним за врвна услуга. Постојаната едукација и надоградба на вработените и нивната благосостојба се меѓу приоритетите за 2022 година. Фокусот е на надградување на компетенциите и знаењата на вработените од различни нивоа, со цел одржување на високоефикасна организациска култура.

Јубилејната 2021 година само ги потврди резултатите од успешното 20 годишно работење, па денес Касис може да се пофалат со 2.000.000 издадени платежни картички, 2.500.000 процесирани трансакции месечно, безбеден веб мониторинг систем и 24/7 сервисна поддршка, а преку cPay – системот за електронска трговија беа процесирани над 300.000 трансакции месечно во преку 1.000 електронски продавници и со над 30.000 регистрирани корисници.

Компании

Работна средба на Македонската берза со Сојузот на стопански комори

Објавено

на

По повод одбележување на годишнината од првиот ден на тргување на Македонска берза – 28 март 1996 година, главниот извршен директор на Македонската берза АД Скопје, Иван Штериев и неговиот тим ќе имаат работна средба со членките на Сојузот на стопански комори, предводени од претседателот на оваа Комора, Трајан Ангелоски. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Триглав Осигурување Живот и Комерцијална банка со уникатна можност за обезбедување на корисниците на кредит при несакани животни ситуации

Објавено

на

Секој од нас има желби и соништа и тежнее кон тоа да си дозволи убави нешта за себе и за најблиските. Но, можеби овој момент не е најповолен за остварување на замислите или, пак, сме скептични да направиме нешто повеќе, стравувајќи за личната и иднината на своето семејство. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Иуте донира 12 000 евра за фамилиите засегнати од земјотресот во Турција

Објавено

на

Компанијата Иуте донираше 12 000 евра за фамилиите од Турција засегнати од земјотресот. Минатиот месец, Ѓоксу Тугаи – групациска директорка за корисничко искуство во групацијата Иуте започна донаторска акција за вработените за поддршка на фамилиите во Турција засегнати од земјотресот. Како резултат на донациите повеќе од 12 000 евра беа собрани и донирани. Средствата се донирани на невладина организација која внимателно беше избрана – Türkiye Earthquake Relief Fund, која заедно со организацијата AHBAP се вклучени во помош при земјотреси низ годините. (more…)

Продолжи со читање

Популарно