Connect with us

Домашни банки

Златко Черепналкоски нов член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје на денешната седница донесе Одлука за именување на член на Надзорниот одбор, објави Банката на Македонска берза.

За нов член на Надзорниот одборот на ТТК Банка АД Скопје е избран г-дин Златко Черепналкоски, за период од 4 години, почнувајќи од 25.06.2018 година.

На именуваниот член на Надзорниот одбор му се определува награда за ангажирање и учество во работата на седниците на Надзорниот одбор од 21.000 денари месечно.

Оваа Одлука стапува во сила со денот на донесувањето, а ќе се применува по добивањето претходна согласност од Гувернерот на Народна банка на Република Македонија.

Домашни банки

8,58% и припаѓаат на Адора Инженеринг од Комерцијална Банка

Објавено

на

На официјалниот сајт на Македонската берза беше објавено дека во изминатиот период преку берзански трансакции правното лице Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт-Импорт Скопје се стекна со дополнителни акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје и во моментот (заклучно со 16.07.2018 година) заедно со поврзаните лица има учество од 8,58% во основната главнина на Комерцијална банка АД Скопје.

Продолжи со читање

Домашни банки

Охридска банка Сосиете Женерал главен спонзор на 58то издание на Oхридско лето

Објавено

на

Традиционално, и оваа година, Охридска банка Сосиете Женерал е поддржувач на една од најзначајните културни манифестации во земјата – Охридско лето, одбележје на градот Охрид. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка – најдобра банка во Македонија според Euromoney

Објавено

на

На 11-ти Јули, 2018 година на свеченото доделување на Euromoney наградите во Лондон, НЛБ Банка АД Скопје е прогласена за најдобра банка во Македонија. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange