Connect with us

Депозити

За што сакаат да штедат најмладите?

Објавено

на

Со многу музика и забава, многу основци и деца од предучилишна возраст, ХалкБанк во Зоолошката градина во Скопје го одбележа Светскиот ден на штедење со интерактивно едукативен настан под мотото „Штедиме за сите наши желби“. 

Во текот на настанот, 150 деца од две основни училишта и две градинки имаа можност да влезат во детскиот свет на штедење низ кој ги водеше Марко Новески и добропознатиот Халки. На самиот хепенинг, откако успеаја да ја „совладаат“ важноста од штедењето од најрана возраст, децата имаа можност да се изразат на креативен начин на големата ХалкБанк табла и сликовито да ја претстават целта за која што ќе започнат со штедење.

Желбите на најмладите беа најразлични. Иако на таблата преовладуваа популарните играчки, сепак дел од нив изразија потреба за сопствен придонес за позелена планета и почист воздух.

ХалкБанк традиционало, секој октомври посветува особено внимание на најмладата популација на која, преку организирање интересни настани и реализација на креативни активности, им ја пренесува важноста од штедењето.

Депозити

Швајцарските клиенти почнаа да ги повлекуваат своите депозити од банките

Објавено

на

Една од главните активности на банките е да приберат што поголем број на депозити од нивните клиенти. Сепак, швајцарските приватни банкари се жалат дека некои нивни клиенти повлекле голем дел од своите пари од банките за да ги чуваат безбедни, и покрај фактот дека оваа земја има репутација како најбезбедно и најсигурно место во светот за складирање пари за богатите инвеститори., пренесува CNN. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Данскиот експеримент дава резултати – „Заштедувате, но истовремено и инвестирате“

Објавено

на

Најновата анкета меѓу банките во Данска покажува дека до 1 јануари 2020 година во оваа земја се отворени нешто повеќе од 50.000 инвестициски штедни книшки. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица

Објавено

на

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица во МКД и ЕУР од 0,01 до 0,52 процентен поен. Новите каматни стапки се со важност од 15.1.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно