Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

За бегрижно лето и сигурен дом – ДОМИ КОМПЛЕТ од Еуролинк осигурување

Објавено

на

Во период од 11.07.2019 до 10.09.2019 Еуролинк осигурување обезбедува 30% попуст за годишна полиса за станбено осигурување ДОМИ КОМПЛЕТ, за сите пакети, преку својата интернет продавница со Grouper купон.

Ова осигурување ја гарантира функционалноста на домот и обезбедува континуитет на комфорот на семејствата наспроти ризиците на кои што се секојдневно изложени.

ДОМИ КОМПЛЕТ пакетите се ВИСТИНСКИ КОМПЛЕТ, затоа што вклучуваат:

 • Полиса за осигурување на домот и покуќнината
 • Полиса за осигурување на сите членови на домаќинството
 • Полиса за патничко осигурување на дел од членовите на семејството

Уникатноста на ДОМИ КОМПЛЕТ пакетите за станбено осигурување, се потврдува со низата осигурителни покритија што се единствени на македонскиот осигурителен пазар.

Полисата ДОМИ КОМПЛЕТ го осигурува имотот од следните ризици:

 • Пожар и удар на гром
 • Експлозија
 • Луња и град
 • Манифестација и демонстрација
 • Паѓање на воздушни летала
 • Излевање вода од водоводна и канализациона инсталација
 • Провална кражба и разбојништво
 • Трошоци за нужно сместување

ДОМИ КОМПЛЕТ полисите, покрај стандардните ризици, покриваат и:

 • Трошоци за издавање нови документи за лична идентификација
 • Трошоци за изработка на нови клучеви
 • Земјотрес – за станбениот објект и предметите во него
 • Кршење стакло
 • Осигурување од незгода на сите членови на семејството како последица на осигурен случај во станбениот објект
 • Патничко осигурување за дел од членовите на семејството
 • Осигурување домашни миленици.

Доми Комплет пакетите за станбено осигурување гарантираат функционалност на домот и обезбедуваат континуитет на комфорот на семејствата наспроти ризиците на кои се секојдневно се изложени.

Повеќе инфомации за Доми Комплет пакетите погледнете на следниов линк.

Осигурување

НБО: Премијата за животно осигурување продолжува да расте со двоцифрен процент

Објавено

на

Националното биро за осигурување ги објави податоците кои се однесуваат на осигурителниот пазар во Македонија за првото полугодие од годината. Според извештајот, споредено со истиот период минатата година, вкупната БПП (бруто полисирана премија) е во пораст од 6,87% и изнесува 5,26 милијарди денари. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

„Сава РЕ“ И „Триглав Груп“ заедно инвестираа во најголемиот приватен дијагностички центар

Објавено

на

„Сава Ре“ и „Триглав Груп“ објавија заедничка аквизиција на 80% акционерски капитал на „Дијагностички центар Блед“, што претставува 100% од правата на глас преку нивната заедничка сопственост компанија „ЗТСР“. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Ѓорѓе Војновиќ останува на чело на Триглав Осигурување АД Скопје и во следните 4 години

Објавено

на

Триглав Осигурување АД, Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста дека досегашниот Главен извршен директор, г-дин Ѓорѓе Војновиќ ќе продолжи да ја извршува оваа функција и во следните четири години. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange