Connect with us

Осигурување

Започна пријавувањето за бесплатниот Тренинг центар за образование и кариера во Винер Лајф

Објавено

на

Деновиве Винер Лајф претстави нова иницијатива за унапредување на развојот на млади и амбициозни кадри, кои сакаат да се стекнат со сертификат, вработување и напредување во кариерата во областите на менаџирање на продажбата на финансиски услуги.

Како општествено одговорна компанија, членка на Виена иншуренс груп со над 200 години традиција и 12 години присутност на македонскиот пазар, Винер Лајф помогнала на илјадници граѓани да ја испланираат и осигураат својата иднина, а сега одлучи дополнително да се посвети на помагање на сите заинтересирани лица, без разлика на образованието, кои би сакале да ја градат својата кариера во областа на продажба на финансиски услуги и менаџирање на продажбата.

Идејата за формирање на овој Тренинг центар потекна од среќавањето на сè поголемиот број заинтересирани и мотивирани лица кои се во потрага на работа во интернационални компании и финансиски услуги, но во текот на своето образовании немале можност да се стекнат и обучат со практични вештини.

Тренинг центарот ќе биде временски прилагоден за сите категории на граѓани и ќе биде воден од врвни ментори од областа на продажба и менаџмент од Винер лајф. Главен обучувач е Марко Дамевски, Менаџер за продажба во Винер лајф кој со своето 20 годишно искуство во овој домен, ќе им помогне на учесниците да се стекнат со вештини кои секој работодавач ги вреднува и наградува. Учесниците ќе се стекнат со практични бизнис вештини и знаења, како: презентирање на финансиски услуги, соработка и развој на релации со клучни клиенти, водење на продажниот процес и менаџмент на продажбата.

И што е најважно, сите учесници ќе добијат Сертификат, кој станува дел од нивното професионално портфолио и е од огромна важност и предност при потенцијални вработувања.

Најдобрите учесници на Академијата ќе добијат понуда за вработување, како дел од продажниот тим на Винер Лајф.

Сите заинтересирани може да се пријават со праќање маил со основни лични податоци (име, презиме, контакт телефон и е-маил адреса) и задолжителна назнака “Пријава за тренинг центар” на: kariera@winnerlife.mk најдоцна до 11.10.2022 година.

*Сите пријавени кандидати ќе бидат контактирани од страна на нашите кариерни ментори по завршетокот на датумот за пријавување со подетални информации во однос на местото и времето на одржување на обуката.

Винер Лајф ви стои на располагање за сите дополнителни прашања на: kariera@winnerlife.mk

Компании

Дата Mастерс и Триглав Живот во деловно партнерство во животното осигурување

Објавено

на

Македонската консултантска компанија Дата Мастерс која има свои канцеларии во Скопје и Лисабон и брои над 50+ консултанти кои работат на домашни и светски Data Science проекти во неколку различни домени како што се финансии, малопродажба, телекомуникации и човечки ресурси одлучи да ја збогати програмата на бенефити за вработените токму преку соработка со Триглав Осигурување Живот, што го потврдува сè поголемиот интерес за овој вид на осигурување кај компаниите. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Склучено партнерство за соработка помеѓу Триглав осигурување Живот и Силк Роуд Банка – полесен пристап на клиентите при склучување на животно осигурување

Објавено

на

Банкоосигурувањето како иновативно и стратешко партнерство помеѓу банките и осигурителните компании е се повеќе застапено во Македонија. Полисата за осигурување на живот многупати се докажала како финансиски инструмент со многу привилегии, па затоа Силк Роуд Банка АД Скопје во својата палета на производи вклучи и небанкарски производ – осигурување на живот за корисници на кредит со полиса од Триглав осигурување Живот АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

За девет месеци се зголеми обемот на работење, добивката е на минатогодишното ниво

Објавено

на

Групацијата Триглав постигна добри резултати во првите три квартали оваа година и покрај отежнатите услови за работа. Во споредба со истиот период минатата година, ги зголеми вкупните приходи за 10% на 1.241,1 милиони евра, оствари поволна вредност на комбинираниот коефициент од 89,5% и обезбеди 89,2 милиони евра профит пред оданочување, што е 3 проценти помалку од истиот период минатата година. Резултатите оваа година се под влијание на зголемениот обем на работа, успешното управување со инфлацискиот притисок и другите влијанија од животната средина, како и поинтензивните оштетни побарувања и негативните приноси на финансиските вложувања. Групацијата ја задржа својата финансиска моќ со капитална адекватност во својот целен опсег. Се проценува дека оваа година ќе го постигне планираниот годишен профит, но истовремено предупредува дека ризиците од постигнување на целната добивка се значително зголемени поради негативните влијанија од деловното опкружување. Во следната година, се очекуваат многу отежнати услови за работа, во кои што доследно ќе ги спроведува своите стратешки развојни активности, ќе го зголеми обемот на работа, ќе ја задржи финансиската моќ и ќе работи безбедно и профитабилно. (more…)

Продолжи со читање

Популарно